met MAX in bed

O dierbaar Vlaanderen…het is weer zover! In het plaatselijke boerendorp hebben ze bij het tweede verlengde weekend één straaltje zon gezien en ze organiseren er meteen een koers bij. O neen, niet dat ze dat zomaar laten voorbijgaan! Absoluut niet! Het hele parcours is afgezet en de brave burger die probeert de files op de E-40 te vermijden zal het geweten hebben. “Gij zult niet vloeken” waarop ze stantépédé van iedere voorbij rijdend voertuig een bezemwagen maken.
Natuurlijk eindigt deze koers in het stamminé met daarnaast een viskraam voor de kleuters en een autoscooter voor de puberale voorplantingsdrang aan te moedigen. We vergeten niet dat de autoscooter dient te worden voorzien van de nodige “bosjmuziek” en op het doek dat de achtergrond afsluit moet op zijn minst het portret van Elvis en Michael Jackson broederlijk naast elkaar te zien zijn.
De brugemeester superviseert alles keurig en statisch zodat hij zeker is van zijn komende ambtstermijn. Geflankeert door de lokale arm der wet zal hij ervoor zorgen dat bij het komende bal ook de juegd wordt uitgenodigd. Da’s goed voor het pensioen (waar hijzelf al aan ligt te denken) en dan is tante Flavie ook eens een dagske van “ons Cindyke” vanaf. ’t Zou toch schuun zijn mocht ons Cindy met den Marino van den beenhouwer trawen. Ze zou dan aleens gien werk mier muuten zuuke. Nonkel Désiré zegt geen woord, maar knikt gedwee. Hij is nog altijd bezig met de koers, kijkt op zijn horloge en hoopt dat ze op tijd gedaan is om zijn duiven weer binnen te halen zonder iets te moeten missen.

Maar gelukkig is er op zo’n mooie zomerdag meer te zien dan de geschoren benen van een verzameling EPO-trappers die net als de reisduif proberen ze zo snel mogelijk de schoonheid aan de finish tussen de lakens (of in geval van nood achter het podium) te krijgen.
De frisse dametjes zijn een niet te onderschatten lekkernij op zo’n zonnige dagen. Je vindt ze onder alle vormen en formaten. De ene is leidster van een jeugdbeweging, de andere zet zich in voor het goede doel en verkoopt beertjes voor de Damiaanactie. Natuurlijk met mijn onbeschreven gierige blik (of was het mijn onmenselijk verlangen om te paren dat ’t ‘m deed) komen geen van deze soorten in mijn buurt, wat mij meteen vrijstelt van het kopen van sleutelhangers, beertjes, stickers en andere prularia. Eigenlijk zou je het gewoon moeten toegeven. Mevrouw ik koop dit object net om even met u te kunnen zeveren, dus hou het maar, hier is het geld en kom gerust nog eens langs.

Maar niets van dat. Mijn drang om maagdenbloed te drinken ligt beneden alle peil.
Enkele dagen geleden heb ik de vervolgspuit van de hepatitisbehandeling laten zetten en cfr. vorige keer heb ik er een gezellige keelontsteking aan over gehouden. O neen, niet dat een keelontsteking een bijwerking is, maar blijkbaar tast de inenting op een of andere manier toch ergens mijn weerstand aan en ben ik dus vatbaar voor een keelontsteking. Dit is duidelijk een case voor Hoe?zo. De derde en laatste aflevering die mij meteen immuun maakt voor de rest van mijn dagen, zal op de voet worden gevolgd. Als er zich dan weer een dergelijk feit voordoet, kan dit geen toeval meer zijn. IK BEN BEZETEN! Het zou mij niet verwonderen dan een of andere kwakzalver met naalden zit te prikken in een op mij gelijkende pop en dit ter hoogte van de keel.
Tevens heeft dezelfde, vermoedelijk uitgemergelde zwartharige en donkerkleurige voodoo het gemunt op Junior die gelijklopend een oorontsteking ontwikkelde.

De huisarts wist mij te vertellen dat het geen klierkoorts was. Dat is een hele geruststelling voor de babysit die er onlangs wel mee werd gezegend. Ik had ze meteen buiten gegooid! Toch dacht ik dat bij klierkoorts diende te worden gekust en aangezien onze babysit nog kuiser is dan “Der Paus” zouden er toch wel buitenaardse zaken moeten gebeuren om zulks te bewerkstellingen.

Dus kortom Max verblijft vandaag grotendeels in bed. Voorzien van de juiste temperatuur heb ik maar meteen alle verwarmingstoestellen afgezet. Wanneer ik een kamer binnenstap stijgt de temperatuur toch met 5 graden, dus waarom nog gas verbruiken?

Deze log werd tot stand gebracht dank zij
de lastige trappers te Nevele
de Chiro bovenop de brug van de E-40 tussen Brugge en Oostkamp
de Damiaanactie te Oostende
het dokterskabinet Peeters uit Mariakerke
de Pharma industrie vermoedelijk uit West-Vlaanderen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.