kunstlog: het moment van zo nu en dan

verwarrende tijden. Drukte, de vele plannen en de recente evoluties des levens verplichten me om het allemaal wat vanop afstand te gaan bekijken. Beter organiseren is de boodschap.

Het was me een week en weekend met vele momenten van (opnieuw) kennis maken met mensen rondom mij. Zo was er de mama van de beste vriend van Max jr. Maar was er ook Elise die snel even terug kwam piepen. Sien die een mailtje stuurde, een nieuwe modelleke,…

Het project rond moeders laat me niet los. Uitwerken zal dus wel de boodschap zijn. De relatie tussen moeder en kind, een fragiele, emotionele relatie. Relaties die er niet zijn of nog niet zijn, verlangens, maar ook relaties die er niet meer zijn maar waar de emotie wel nog aanwezig is. Les yeux de ma mère. Een tipje van de sluier van het grootste mysterie voor het “mannendom”: de creatie van het leven. Want het weze gezegd, beste geslachtsgenoten, we zijn er allemaal door gefascineerd. Hoe doen ze het toch he? Uit dat kleine beetje sap een heel leven creëren. En waarom met u, met mij, met die of die en niet met u, met mij, met die of die. Diep respect voor de creator van de mens. Was God dan toch een vrouw? Uiteindelijk werd ons beeld naar het zijne (correctie hare) geschapen. Dus als God de mens heeft geschapen, en als vrouwen dezelfde mogelijkheid krijgen, dan is God vast een vrouw.

Waarschijnlijk wordt het een mengeling met het moment van zo nu en dan. Momenten die je terugbrengen naar een plaats en een tijd waar je nooit zelf naartoe bent geweest maar wel weet van hebt. A la recherche du temps perdu. Ik mag vooral zeker mijn eenzame boom in het pajottenland niet vergeten meenemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.