en hoe zou het nu zijn met…

Als je Max een beetje kent dan weet je hoezeer ik geloof in het feit dat gebeurtenissen in je leven (lees: verleden) invloed hebben op jouw toekomst en die van anderen.

Ik geloof dan ook niet dat bvb. cloonmensen exact hetzelfde zullen zijn. In eerste instantie kan je je al de vraag stellen of ze er exact hetzelfde zullen uitzien (ietw waar ik ook al niet in geloof) laat staan dat cloons zich op dezelfde manier gaan gedragen.

Nu ‘fin dit geheel ter zijde.

Dus om zo eens te kijken wat er met mijn verleden is gebeurd.
Het internet is dan ook de ideale plaats om te graven in je eigen verleden. Via Google tik je dan de naam in van het eerste dat je bijblijft en kijkt welk resultaat dit oplevert.

Onlangs zocht ik zo nog het Sint-Niklaasinstituut te Anderlecht op. De school waar ik mijn jeugd heb versleten maar ook de warmte leerde kennen van echte vriendschap. Het blijkt op zich niet zoveel veranderd te zijn, en dat voelt goed. Al meteen werd ik door Maria Beerten via mail gezellig onthaald. Ook een aantal gelijkjarigen schreef ik aan. Telkens weer aangename contacten. Het deed goed om te zien dat iedereen goed terecht is gekomen…

Gisteren tikte zo nog eens namen uit het verleden in…
Dit keer waren het mensen waarmee ik ooit in contact kwam via de mutualiteit, ofwel via een reis ofwel via een opleiding vakantiemonitor.

Van de cursus vakantiemonitor:
Ann Decorte woonde destijds in Blankenberge en werkt nu bij kind en gezin
Candice D’Hulst woonde destijds in Oonstende, studeerde nog in Gent (tussen ’t pas) en is nu maatschappelijk werker geworden.
Ann De Knibber ken ik van de opleiding vakantiemonior. Ik weet bij God niet meer wie ze is, maar ze stond op de namenlijst van de deelnemers. Omdat ze in Gent woonde zocht ik het even op, maar er zijn er wat teveel. Dus gok ik maar dat ze in de medische sector is beland. ’t Lijken me nogal moeilijke termen waar ik mij liever niet aan waag.

Van de Rimini reis zocht ik Miranda Van Harneveldt op. Ze zit in een infromatica vzw te Mortsel als coördinator.

Heb ik helaas niet meer teruggevonden:
Peggy De Petter uit Denderleeuw, was een heel goede vriendin tijdens de Rimini-reis
Ook Leen Haelterman vind ik niet meer terug. Woonde ooit in Oudenaarde, maar verhuisde kort daarna. Ze studeerde ooit nog in Gent voor burgerlijk ingenieur. Daarna ben ik haar spoor kwijt geraakt. Spijtig…

Ik zocht ooit ook nog ’s Marjolijn op van het SNi, geen spoor. Van haar bevallige nichtje An vond ik wel wat terug in een collegebesluit van Sint-Pieters-Leeuw. Maar vooral dankzij de zaak van haar vader.

En zo gaat het leven verder, tot er weer een stukje uit het verleden mijn geheugen kruist en op Google belandt

Een gedachte over “en hoe zou het nu zijn met…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.