Parijs Musée d’Orsay

Kort gezegd: Parijs was mega!

De zon, de sfeer, de mensen, …

Toegegeven, ik weet niet of ik er zou willen gaan wonen. Parijs is nogal duur en de Parisiens hun ongeduld, jongens, het is om de muren van op te lopen! Elementaire beleefdheid kennen ze nauwelijks, wat zijn die mensen opgejaagd.

Maar als ze dan de tijd nemen om er even vantussen te knijpen, dan doen ze dat ook al even intensief. Op elke hoek van de straat zie je wel koppeltjes staan die op de meest sensuele manieren mekaar het hof maken. Alsof ze de duurste diamant, de zachtste stof, een fragiele zeepbel mogen koesteren liefkozen ze elkaar.

Robert Doisneau heeft echt niet zoveel moeite moeten doen om zijn collectie typische beelden te verzamelen. Parijs is er verzadigd door.

En dan heb je natuurlijk ook de prachtige Françaises. Hun stijl en hun gratieuse houdingen, ’t is om je vingers van af te likken. Ik heb me eens goed laten gaan en lekker veel foto’s genomen van “the french way of life”

Maar het was allemaal te doen om het M’O, ofte le musée d’Orsay. Een ex-treinstation met eigen ingebouwd hotel dat in de jaren 80 omgevormd werd tot een museum gespcialiseerd in de periode 1850-1930. Dus impressionisme en art nouveau à gogo! Zoveel je maar wil. De rijkste collectie aan schilderijen van Van Gogh, Degas, Monet, Toulouse-Lautrec, Manet,… noem maar op. P R A C H T I G!! Zeker de moeite waard. En vooral als je een bisnummertje in Parijs organiseert en niet opnieuw het Louvre wil gaan afdweilen. Het is er vlakbij, je kan het zeker wel te voet aan.

Tussendoor ben ik dan ook nog maar eens sfeer gaan snuiven op Montmartre. Dat was al jaren geleden (je moet weten dat het al mijn 6e bezoekje was aan de Franse hoofdstad). De beklimming van de berg deed me denken aan de tour de France. Als ik binnen de tijd boven geraak, maak ik misschien wel kans op de bolletjestrui

Maar aan alles is een eind. Dus ook aan deze tweedaagse. Maar gelukkig ook want mijn voeten doen vreselijk pijn van al dat stappen. Nu ‘fin misschien moet ik volgende keer zeker wel een reiscompagnon meenemen.

Een gedachte over “Parijs Musée d’Orsay

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.