Gentse feesten 2005 dag 7

Vandaag een korte maar zeer geanimeerde dag. Ik had u gewaarschuwd, extra veel tekst en extra veel foto’s! Dag 2 van het internationaal straattheaterfestival en je moet er serieuse benen voor hebben want je moet wel van hot naar her lopen, maar dit is maar een klein zeer want er wachten grote beloningen aan het einde van de rit

Waar waren we weer gebleven, o ja dag 7…vrijdag…na deze nog 3 te gaan. Helaas heb ik niet alleen goed nieuws voor u vandaag, maar dat later even.

Er waren natuurlijk weer massa’s optredens, Florin & Cato, een olijk duo. De man met de wonderlijke hond die kan rekenen. Als je dacht dat alleen het varken van Urbanus kon tellen wel dan bent u mis! Deze hond kan optellen, aftrekken, zelfs vierkantswortels berekenen! En hij wast zich in een wasmachine…
Aansluitend was er het spectakel van de schapen (mouton) maar daar helaas geen tijd voor want een paar minuten later hadden we rendez-vous op Sint-Jacobs voor theater Pachuco. Pachuco kennen we nog van vorig jaar en vraagt naar meer. Pachuco brengt deze keer Hornheads, een muzikale wandelende voorstelling. Niet zo goed als de voorstelling van vorig jaar, maar luchtig om zien.
Ok, laten we ons dan eens 180° draaien en dan zien we twee verloren pinguins. Het koppel op zoek naar een nest, kennismakend met de rare Gentenaars. Ze zijn een toffe straatanimatie. Voor mij mogen ze zeker gerekend worden onder de puppetbuskers al vind ik ze nergens terug in het programma. Is dit een privé initiatief buiten deze organisatie? ‘fin Goed gevonden, gasten!

En dan is het op deze vrijdag al tijd voor een afscheid. Het jeugdcircusfestival dat zijn epicentrum in het Baudelopark kent, hield vandaag zijn laatste voorstelling. Van het officiële programma onthouden we de jonge tieners die een komische circusvoorstelling gaven door een soort misvormde monstertjes. Op de foto ziet u de directeur van het circus.

Het bleef een dag vol verwonderingen en we hadden er nog 2 op het programma staan.
De eerste was madame Rose van “12 balles…”. Een parodie op de circusatractie van de behaarde vrouw en haar achterlijke krachtpatserassistent. Iets minder sterk (vind ik) dan le femme phantôme maar het blijft goddelijk om zien. Ze zijn super op elkaar ingespeeld en het acteren komt bij die mensen uit het hart. Het is geen job, geen sleur maar pure passie.

En 10 minuten later was er opnieuw een voorstelling van de de serre…we waren er bijna…bijna! Het scheelde maar een paar mensen…helaas…volzet…Allez, ‘fin misschien volgende keer beter.

De fotograaf van de dag, is ook vandaag weer een specialleke. Ik kon niet kiezen, dus heb ik maar een groepsfoto vastgelegd tijdens Florin & Cato, 5 stuks in één klap. U kiest maar uit.

Als laatste wil ik bij deze de toiletjuf van de Sint-Baafssite uitroepen als de meest sympatieke van de hele feesten. Ze is zowaar een lopend programma van alles wat op haar site te zien is. Weet je’t niet, dan weet zij het wel. En bovendien moet je eens letten op het assorti zijn van haar handschoen met haar totale kledij. Als dat geen goesting geeft…

O ja, op het rond punt aan Sint-Jacobs hebben ze prima pannekoeken. En groooooooote!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.