Sin City

Eindelijk eindelijk eindelijk!
Gisteren na een paar maanden al m’n gedachten erop te hebben gezet naar SIN CITY gaan kijken.

Een film naar mijn smaak moet ik zeggen. Een aantrekkelijke cast van ouwe rotten die al sinds mensenheugenis gewoon zijn van de slechterik te spelen. Ok, Rutger Hauer staat bij iedereen wel in het geheugen gegrift als “haarkapper” maar die zijstap vergeten we nu even. Dit gecombineerd met een gamma aan aantrekkelijk vrouwvolk omhuld door een weinig stukje lingerie, lekkerrrrr….

De openingssequentie zet meteen de toon. Liefde en geweld gaan samen als aardbeien met slagroom (met de nadruk op SLAGroom). Je zou het al bijna kunnen samenvatten als “I love you thus I have to kill you”
Bij sommige scenes heb je zo een heel sterk déjà vu effect (toch zeker als je Kill Bill gezien hebt) maar daar zal het gastoptreden van Quintijn Tartino niet vreemd aan zijn.

Conclusie van de rit: een zeer smakelijke film met veel geweld en zin voor erotiek. De moordscenes zijn soms zo overdreven dat ze gewoon grappig worden. Maar als we het over het verfilmen van een stripverhaal hebben, dan is dit toch wel een zéér geslaagd project. Ik zou hem in die top 10 net boven de laatste Batman plaatsen. Voor de fotografie is het zeker een bioskoopfilm. En voor het bisnummertje kan je beter wachten op de DVD. Ik hoop dat daar toch wel wat extra’s aanplakken.

Personal note:
In mijn zoektocht naar de URL van de film Sin City, tikte ik http://www.sincity.com in. Niet echt de link naar de film, maar ’t ligt er in ieder geval niet ver naast.
Beter deze proberen dus…
http://video.movies.go.com/sincity/index.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.