Femistyle definitief afgedaan.

Een paar dagen geleden heb ik ook definitief mijn moderatorschap ingeleverd voor het deel "kunst & cultuur" op de site van Femistyle. Ik kan het niet hebben dat ik steun zou verlenen aan een (naar mijn idee) extreem rechtse organisatie. Of het nu rechts of links is, extremen zijn voor niets goed. Mensen die alleen zwart-wit denken zijn sukkelaars. "denk in de kleur van je hart". Dit is mijn "onstlagmail": **** Beste Nans, Het is nu al een tijdje dat ik om persoonlijke en principiële redenen niets meer post op het forum. Je mag gerust weten dat ik het behoorlijk moeilijk heb met de toegestane extreem rechtste uitingen op dit forum. Natuurlijk worden deze uitspraken weer gevoed door het grijze boomkieken, maar dat verhaal hebben we al genoeg gehad, er wordt toch niets aan gedaan. Ik ben tot nu steeds de groep Kunst & Cultuur blijven modereren. Echter vind ik het ook ergens de taak van de moderator van zo’n groep om ook voor de nodige aanvoer van onderwerpen en animatie te zorgen. Gezien mijn principe kan ik dit laatste niet waar maken. Ik wil ook geen (Vlaams?) blok aan het been zijn en de verdere ontwikkeling van de groep en het forum tegenhouden. Daarom zie ik voortaan af van mijn moderatorschap. Weet dat ik graag gedaan heb en dat ik tot voor kort dit forum een van de beste fora vond. Maar het kan geen toeval zijn dat zovele vertrouwde gezichten op toch wel korte tijd vertrekken. Ik denk dat een hoofdmoderator zich daar ook wel vragen moet rond stellen en oplossingen aan bieden. Met vriendelijke groeten, MAX **** Het antwoord van de hoofdmoderator is voor mij geen verwondering, het is leeg en oppervlakkig. Stilzwijgend en goedkeurend. **** Ik vind het jammer dat je er zo over denkt, ik zou de moeite moeten nemen om daarover in discussie te gaan. Jammer genoeg heb ik daar nu geen tijd voor. Nans **** Hoogtijd voor nog meer real-life action!! En dit tot groot jolijt van kind en gezin. Joepie!!! En toen begon hij ineens ook te tekenen en zweeg voor nog een paar dagen

5 thoughts on “Femistyle definitief afgedaan.

 1. Welkom in de Club van de EX-FS… En weet: er is nog cyberleven buiten FS, een sprankelend weblogleven zelfs. En met Nans is het zoals met de burgemeester uit het gedicht van Jan van Nijlen:

  De burgemeester heeft ons iets misdaan.
  Wij leerden, door zijn schuld het leven haten.
  Wij zullen allemaal zijn stad verlaten,
  die dood zal liggen in het licht der maan.

  En hij alleen, hij kan hier niet vandaan;
  hij heeft geen wezen meer om mee te praten
  en moet in zijn huis aan de grote laan
  voor immer uitzien op zijn lege straten.

  Het gras zal groeien in de magazijnen
  de waar bederven bij de winkelieren
  en huis na huis, en steen na steen verdwijnen.

  Alles zal dood zijn als in Babylon,
  Geen lied van vogels en geen kreet van dieren
  Niets dan de kou, de wind en soms wat zon

 2. vanaf nu, naast fs-meetingen, ook anti-fs-meetingen? :p
  Zoals Els het voor mij al zei: welkom in de club 😉 Ze vergat wel te vermelden dat je je lidkaart persoonlijk bij haar moet komen oppikken 😉

 3. @ aLiTa: om nu meteen ook anti-fs-meetingen te organiseren, dat gaat toch wel wat ver. De tijd dat ik er neerstreek heb ik mij best vermaakt, ’t was pas op het einde dat de ergernissen te groot werden. Totdat die ene druppel erbij kwam. Maar je kent het verhaal wel.

  Lidkaarten? Komen oppikken? Heb ik iets gemist?

  @Max: al door je voorraad papieren zakdoekjes heen? Lichte depressie? Najaarsmoeheid? Te soft… ik zou het bijna nog gaan geloven ook 8)

 4. Het gedicht van Jan Van Nijlen komt voor in de laatste roman van Patrick Modiano: Dans le café de la jeunesse perdue. Opvallend voor een Franse roman: foutloos geciteerd, zonder spelfouten. Mijn favoriete schrijver heeft een Antwerpse moeder, vandaar denk ik. Uw website was de enige die me het volledige gedicht kon tonen:
  merci

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.