176 jaar België!

De grootste Belg, daarmee proberen we ons tegenwoordig aan op te trekken. Of was het nu eigenlijk de grootste Vlaming en de grootste Waal? Het valt op dat zelfs het weer het niet meer heeft voor het eens zo opstandige België. Vandaag is de leeuw al zijn tanden kwijt en lijkt de haan meer op een kip.
175 Jaar België, dat moet je vieren! Met sneeuw! En dus een parade in mineur. Zelfs zonder K3 of Sandra Kim. Een land waar de elektriciteit al eens kan uitvallen omwille van uitzonderlijke omstandigheden…Ehm…Te warm, te koud, in Gent vind je wel altijd een goeie reden om de elektriciteit te laten uitvallen. Het begint er meer op te lijken dat het moment wanneer er wél stroom is uitzonderlijk wordt.
En wat heeft België zoal gedaan in die laatste 175 jaar? Een autorace in Francorchamps georganiseerd bijvoorbeeld. Of was dat nu nét geen goed voorbeeld nu onze Waalse vrienden zo onder vuur liggen? In onzen tijd werden fraudeurs opgesloten, vandaag zitten ze waarschijnlijk in de Waalse politiek. Maar 6 miljoen euro…dat moet je verdienen! Ze zouden er misschien wel wat helicopters kunnen mee kopen, of een videotheek bijvoorbeeld.
Ok, wel goed, laten we het over een andere boeg gooien…Vlaanderen organiseert de grootste mediashow allertijden (voor de VRT wel te verstaan): Eurosong voor kinderen. Ja hoor, we zien ze graag onze kinderen en ook alle kindjes die in de landen rondom ons leven. Want wie weet, misschien zit er wel hier en daar een Belgisch exportkindje bij. De Nederlanders zijn zo fier op onze internetbabies dat ze voor hun eigen kandidate een meisje uit Putte hebben gekozen. Kwestie van het wat goed te maken en het samenhorigheidsgevoel tussen Harry Potter en het Blauwe konijn wat te versterken. Gelukkig hebben Dutroux en Fourniret kabelTV op hun cel, ze zouden wat missen!
Kortom het gaat goed met België! En onze economie!

Pater Damiaan staat op kop in televote voor de grootste Belg in Vlaanderen te worden. Niet mis voor een pater die even naar de andere kant van de wereld ging om te genieten van de zon, bier, de zee en de exotische vrouwen. Menig Vlaming betaalt er al eens veel geld voor om dit mee te mogen maken. Onze paus zal fier zijn op onze Vlaamsche pater.

Ik hoor het mijn grootvader nog zeggen, ’s zondags op de voetbal, toen ik vroeg naar een warme hotdog: “jongen, met alle Chinezen, maar niet met den dezen”

Vive le roi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.