Comme chez…

In deze tijden van licht en langere zonnige dagen wordt Max in levende lijve overstelpt door het communiegeweld van Max junior. Ondanks dat Max junior al sinds zijn doopvonnis niet meer naar de kerk is geweest (tenzij het was om de prachtige beelden en schilderijen te bewonderen), heeft ex-miss Max zich dictatoriaal opgedrongen om van Max junior een gepatenteerd kruisvaarder te maken.
Het is eigenlijk merkwaardig hoe je van een onschuldig kind dat volop geniet van de dag en de dauw op zo’n korte tijd, met wat mooie verhalen, een fanatiek aanhanger kan maken van het best verkochte sprookjesboek allertijden. Ok, de Christusfiguur is een prachtig symbool. Het statuut voor naastenliefde, verbroedering en verdraagzaamheid. Maar vergeten we niet dat (als die dan al ooit heeft bestaan) Christus, in zijn tijd, niet anders was dan de Osama Bin Laden van vandaag? Een oproepstoker die mensen suicidale opdrachten gaf tegen de gevestigde waarden. Gevestigde waarden die de minderheidscultuur niet erkenden. Where are you now, mister Bush?
Mooie verhalen voor het slapengaan gebundeld door 4 schrijvers. De chroniek van een eenzame man, gevolgd door een massa mensen. Liefhebbers, aanbidders, fans. Zullen onze achter-achter-achter-kleinkinderen over Elvis ook boeken lezen? Elvis leeft, papa! Hij is niet dood…
Maar we hebben er lol in. Het verhaaltje wordt uitgedund tot de boodschap die ex-miss Max vervormde tot heb jezelf lief zoals jezelf.

Zouden we niet allen beter een lekker stukje gaan eten in een typisch Belgisch restaurant? Comme chez Sow bijvoorbeeld. Als het eten je niet aanstaat, dan roep je er even de ober bij, spuwt het uit in zijn gezicht waarop deze laatste prompt zijn borst zal ontbloten en zijn hemd tegen uw voorgevel zal drukken. Naastenliefde kan toch romantisch zijn, niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.