Les filles en…bleu

Hoi,

De vakantieweblog is nog op de goeie ouwe manier, met de hand, geschreven, maar bruist van de sfeer van de Provence.
Ik typte ze thuis over.

Het was lang geleden maar het moest ertoch eens van komen. De verplichte "tijdens de schoolvakantie"-vakantie. En dan mis je ineens weer alle peis en vree van een echte vakantie onder ouden van dagen. De onverdraagzamen die mekaar vinden wanneer de luidruchtige jeugd die alleen maar aan sex en alcohol denkt op de schoolbanken zit. De derde leeftijd die de Godsganse vakantie blijft zagen over hun dokter, de reumatis en de melodietjes uit vervlogen tijd. U heeft het allicht al begrepen. Voor Max & Max jr. niets liever dan een vakantie met wat fris geweld, Black Eyes Peas, ontluikende liefdes en spontaneïteiten van het eerste uur. En of we er goed bediend waren! Maar keurig opgevoed zoals we zijn, houden gentlemen het bij kijken, niet aankomen.

Provence_kristel01

De fris opwiepende tietjes zijn een streling voor het oog. De Bevallige dametjes laten zich tot grote ergernis van hun sun-tan-lover graag portretteren aan de rand van het zwembad. Gelukkig vind je er zo nu en dan nog eentje die helaas d’er vriendje thuis heeft moeten achterlaten en met wie je dan ook eens een gesprek op een hoger niveau kan voeren, ook al zijn gesprekken rond het zwembad doorgaans niet van een ster te voorzien.

En daar zit je dan. Midden in het land van Cézanne, Gaughain, Van Gogh,…Alles wat de regionale middenstand maar kan uitbuiten om nog eens een centje aan te verdienen. Tot vervelens toe. Na de reis heb je je dosis aan vingergeverfde landschapjes met zonnebloemen en lavandel wel gehad. Dan snak je echt wel naar een vettige Rubens of een eiergele Van Eyck. Jaja, les arts of liever lezarts, we hebben er genoeg van gezien. Vooral in Arles…tssss…De kamer van Van Gogh is er zelfs te huur by the way. Of je kan je laten opsluiten in het hospitaal te Saint-Remy, maar dan moet je eerst wel gestoord zijn. Of kunstenaar. Ze wisten het toen al…synoniemen…

Provence_avignon

Ben je zo niet aan kunst, dan kan je zeker wel voldoening krijgen aan de laatste Romeinse rotsblokken. Her en der verspreid, of je gaat gewoon wat in een rondje dansen op het kwart Pont d’ Avignon dat nog overblijft van de originele brug. HAHAHAHAHA. Maar de echte Vlaming die geeft niet op! De echte Rik van Looi, Eddy Merckx of would be Lucien Van Impe die brengt zijne velo mee en trotseert bergen, dalen, hittegolven, droogtes en het ongeduldige rijgedrag van de Franse automobilist. Voor mij hebben vreemde nummerplaten op die gasten een laxerend effect. Maar eenmaal uit hun wagen zijn ze best wel te pruimen die Fransen. Je kan er niet één voorbij zonder dat die met het typische accent van de streek "bonjour" naar je toewuift. Gezellig is dat. Allez, ze kunnen ons nog iets leren . We zullen wij hen dan als tegenprestatie leren penalties in een goal sjotten. Ok, ok, ik overdrijf weer. Ik heb het zelf gezien op het nieuws. Die penalty was goed genomen, ’t was de bovenlat die dwars lag. Ze konden er zelf niks aan doen. Hadden ze mogen de bal naar de goal "koppen" dan waren ze misschien toch nog werledkampioen geworden. Want Franse kopstoten zijn wel goud waard. En rustig dat dat ineens was na die finale…héhéhé…
Morgen is het alweer de laatste dag. Les adieus aan de krekels, les herbes de Provence, de Claudes François’s en la fête nationale.

Provence_hond

Een dagje files tussen Orange en Dijon trotseren en we kunnen weer genieten van de lekker malse regen…Maar niet direct! Ah neen want tegen dan zijn het weer Gentse feesten en tijdens de Gentse feesten regent het nooit. Of zeker toch niet genoeg ;o)
En ehm…meisjes…vakantietijd is de moment om te komen poseren *hint hint*

Greetings uit la douce France.
Maximus

Provence2006

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.