Gentse feesten – dag 3

vandaag was het een beetje rustiger op de feesten, dat is ook normaal voor een "werkdag" en gelukkig maar. Eindelijk kon je rustigweg van het ene evenement naar het andere stappen.

Het viel me dan ook meteen op dat het podium van Polé Polé terug op het vaste land staat. Niet zo goed om het podium te kunnen zien dus. Daar waar vroeger de hele Korenlei en Graslei het podium kon bekijken, is dat zicht nu beperkt voor de enkelingen voor die voor het podium kunnen staan en dan ook het nodige trek en duwwerk weerstaan.

Maar er is natuurlijk meer op de feesten dan Pollepels 😉
Veel Nederlanders! HAHAHA. Tjah, onze vrienden van Hup Holland Hup zijn er ook weer bij hoor, als het gratis is, dan is oranje nooit ver weg.
En over gratis gesproken vandaag nog wat lekker kunnen genieten van eerste Puppetbuskers in de straten van Gent.
Maar eerst even langs Sint-Jakobs geweest. Daar stond een man met een soort koebellenmachine. Grappig. Ook voor de kinderen is er vanalles te spelen bij rond de Duveltent.

Dscf1708

Dscf1709

Honger? ’t Is de moment van de mosselen…of op zijn Gents….

Dscf1715

Goh, wel, er zijn natuurlijk van gewoonte de bootjes die enigzins wat verfrissing brengen op deze warme dagen.
Vandaar doorgestapt naar Sint-Baafsplein waar een ensemble van Zomergem vanalle filmklassiekers op het podium bracht. Niet mis en onder normale omstandigheden zou ik zeker blijven staan, maar voor mij is dit niet het genre entertainment dat je komt zoeken op de feesten, foute muziek dus…

En dan was er de opvoering van Het EI. Een prachtig stukje over een metalen vogel die zorgt voor de hen en het ei dat volgt uit de relatie. Mooi verzorgde metalen poppen die op zich alleen al het zien van de opvoering waard zijn.

Dscf1724

Verder op de avond is er nog Willem Vermandere en Derek bij Sint-Jakobs. En als je de goeie straatjes neemt kom je bij Sint-Jakobs ook Sara tegen die je probeert te bewegen om OXFAM te steunen. Doen dus, al was het maar voor Sara haar mooie gele bloem. Sara is dan meteen ook promobabe van de dag al was maar al omdat ik erin slaagde om haar te beletten om haar vanbuiten geleerde tekstje niet te doen opzeggen.

Dscf1736

En in de rand van de feesten en al wat er mogelijk is, mocht ik vandaag het ijsje vasthouden van een niet-onsmakelijke jonge dame, mocht ik de actrisse Katrijn Govaert kussen (zie http://www.deezillusie.be , ga zeker naar de IMPRO-sessie eens kijken, is een beetje uit de stad, maar een ideaal uur!!! ) en vroeg iemand mij de tijd maar bleef na de vraag doodgewoon doorlopen…Rare mensen die Gentenaars LOL

O ja, ook tijdens de feesten moeten de restauranthouders patatten schillen, maar tijdens de feesten doen ze dat gewoon op hun terras, tussen de klanten door 🙂

Dscf1734

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.