Gentse feesten 4 – dinsdag 18.07

Vandaag was een dag van international puppetbuskers. Ik heb er slechts een paar gezien maar ik plan mij er vanaf morgen serieus tegen te leggen. ’t Zijn weer zalige voorstellingen. Niet te geloven wat die gasten met een niets uit hun mouw schudden. Zo was er de man die een oorlog opvoerde onder…kruiken…de waterkruiken tegen de wijnkruiken. Super gewoon!

Dscf1766

De voorstelling in de caravan leek me iets te warm te worden, dus maar even niet…
Minpunt: het programma van het puppetbuskers is betalend. Zelfs een mini-mini hebben ze niet. Op de site van de stad Gent is er niets te vinden over de locaties. Gelukkig hebben ze wél alle info op hun site geplaatst.
http://www.eftcgent.be

En dan was er het moment om "ouwe bekenden" terug te zien. Reporters van de site http://www.gentschefieste.be waren er ook weer bij!
Dscf1759

O ja, er was ook nog de voorstelling door de 2 Engelsen. Het gaat over 2 figuren die met pak en zak de weide wereld verkennen…Soms zijn de kinderen zo geboeid dat ze nog moeilijk te onderscheiden zijn van de figuurtjes…

Dscf1755
Dscf1762

Nog wat rondwandelen…
Weet je nog gisteren? De dame die de aardappelen aan het schillen was op het terras van het restaurant? Wel ’t is dit restaurant…

Dscf1780

En dat zowat iedereen last heeft van de warmte, dat kan ik je met de foto wel aantonen. Al is het probleem van de ene niet altijd het probleem van de andere…

Dscf1751

Bij de wandeling was er zeker tijd om nog eens langs de Groentenmarkt langs te gaan. Mireille zit er, gelijk de laatste jaren, trouw op post met haar prachtig idillische landschappen.

Dscf1744

En had u al gezien dat er een andere vlag aan de toren van de Sint-Baafskathedraal hangt? Je kan altijd naar boven eens van dichtbij gaan kijken, maar da’s wel een eindje klimmen zenne.

Dscf1749

Vandaar naar het Baudelopark waar het Argentijns duo LA MULA een fantastische en grappige show opzette met vooral kunsten op het touw centraal. Wij waren niet de enige die content waren met de voorstelling, ook de artiesten waren best wel tevreden met hun publiek 🙂

Dscf1786_1

Promobabe van de dag heet Nele en ze doet promowerk voor Free-time in de Kammerstraat.

Dscf1745

Om de vooravond af te sluiten een eerste bisnummertje. Een nieuwe en zeg wel andere voorstelling van de impro’s van Deezillusie. Dit keer speelden ze op de binnenkoer. Leuker en beter. Geeft meer Gentse feesten sfeer, nog vanda!

Dscf1790

Een gedachte over “Gentse feesten 4 – dinsdag 18.07

  1. heej!
    ik weet niet of je nog weet wie ik ben, maar ik stond exact 1 jaar geleden aan de infobalie van het straattheaterfestival. klaar is de naam, toen droeg ik een supermooie blauw gele tshirt van mijn vakantiejobwerkgever. jij kwam daar geregeld langs samen met uw superenthousiaste zoon. nu zit ik nog in berlijn, het einde van mijn erasmusjaar is in zicht. ik geniet met volle teugen van al die gentse weblogs en ben fameus content dat ik toch het laatste weekend kan meemaken. vrijdagavond al naar blue note aangezien mijn zus daar werkt. wie weet kom ik je wel nog tegen! vele groeten en tot later.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.