meer fietsen op straat

De Nederlanders zijn er jaloers op, de Fransen noemen ons bespottelijk "les petits belges" terwijl ze eigenlijk hun ogen uitkijken, de Duitsers die zijn hier effe geweest in een wanhoopsdaad, maar zijn niet kunnen blijven door onvoorziene omstandigheden….Het Belgenland! Ze bekijken ons allemaal met een scheef oog dus hoog tijd om ze even te doen watertanden waarom het Belgenland nu net zo gezellig is.

Je hebt er bijvoorbeeld de vele muziekfestivals, om maar eens iets te zeggen. Maar Belgen die denken ook aan hun conditie. Want een groter uithoudingsvermogen verzorgen overdag, geeft meer plezier in de avond. Dus…je doet mee aan "de gordel" of je fietst de ring rond Gent of je gaat van bij je huis met de fiets naar het werk…In het centrum van Antwerpen bijvoorbeeld. Je neemt wat zijstraatjes, wat hijstraatjes en zo langs het Sportpaleis hup naar je werk…Had je gedacht…

Een paar dagen later vindt de bewuste medemens uw levenloze lichaam aan de rand van de weg. Zelfs uw fiets is niet gestolen. Er waren nogtans redenen genoeg om die mee te nemen, maar neen. Dus zal je wel aan een hartaanval, trombose, ontplofte appendix of plots opgekomen teelbalkanker gestorven zijn zeker? Geen probleem, jup, de koelkast in met dat lijk! Wie maakt zich daar nog zorgen om…of ehm…hee…wacht es…tiens…daar zit een gaatje in dat lijkt. Goooohhh, hoe zou dat nu kunnen komen? Weet je wat, we kijken er morgen eens naar, vandaag zit de shift er op en morgen is er heel wat tijd over….

Kan u het zich inbeelden? Een lijk wordt gevonden en pas na 3 dagen wordt er ook effectief vastgesteld dat inmiddels grijsgeworden betrokkene een kogel door het hart heeft. Dat kan toch alleen maar in België gebeuren…Djeezes, allez jong. Da’s toch ’t eerste wat ge vraagt als nabestaande of onderzoekt als arts, de doodsoorzaak. Of niet soms?

Allez, ‘fin, ’t valt mij op dat het weer eens in Antwerpen is. Ik vraag mij af wat voor soort volk dat daar woont. Zijn dat dan allemaal zo van die weirdo’s of zouden er hier en daar nog "normale" tussen zitten?

Maar misschien was het een PV in’t frans opgesteld, want tjah, als ze in Brussel niet slim genoeg zijn om Vlaams te leren, dan zullen ze in Antwerpen ook wel geen ballen frans spreken. Of wel soms?

Een gedachte over “meer fietsen op straat

  1. we zullen Antwerpen eens binnenstebuiten keren zenne tegen dat ge komt want uwen dunk van ons is nuldebotten waard hoor maatje ………… *grin*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.