in alle kleuren

Wat kan je een tekenaar aandoen als hij al jaren "trouw" is aan "zijn merk"?
Stoppen met de productie! 😦

Bruynzeel is erin geslaagd om te stoppen met de productie van de "fullcolor" potloden. Dat laat mij dus met megaprobleem qua kleurenpalet. Fullcolor had inderdaad een groot palet en is qua handelbaarheid en kwaliteit een heel goed potlood. Nu ben ik verplicht om over te schakelen naar een ander merk. En guess what, het eerste beste merk dat volgt (Karisma) is ook gestopt met de productie van potloden!

Tripple shit dus!

Ik had al eerder de potloden van Faber-Castell uitgeprobeerd maar die lijken me "te dik" (de diameter van het potloof op zich) en te vettig. Bij Schleiper kon mij niet direct een deftig alternatief geven voor de fullcolor. Zelfs bij Bruynzeel kon men mij geen goed alternatief geven.
Gisteren ben ik eens bij Lesaffre binnen gestapt. Die zijn niet zo schuw als Schleiper om een behoorlijk gamma aan potloden aan te leggen…en eerlijk gezegd, ze zijn er lekker ouderwets, dus je kan er nog wat "oud gerief" op de kop tikken…soms toch…
Neen, geen fullcolor meer, allez, op een 3 kleurrestjes na. Maar die had ik nu net niet nodig.
Ik heb nu potloden van Van Gogh zowel in kleurpotlood als aquarell (Talens, en Talens en Bruynzeel, da’s toch één pot nat), de pablo & aqua-reeks van Caran d’Ache en Studio (Derwent) meegenomen. Allez, ju, nog’s 50 euro aan potloden…
Eerste ervaringen, die Van Gogh’s trekken op niks. Weggesmeten geld.
De concurrentie tussen Derwent en Caran d’Ache is hard. Ik ben eerder van zin om naar het gamma van Caran d’Ache te gaan grijpen. Ze zijn iets droger, iets harder. Geven mooiere vermengingen.
Misschien vul ik het gamma wel aan met die van Derwent, want geen van beide heeft echt een serieus kleurenpalet. Allez, jong, bij Caran d’Ache vind ik niet eens een deftig donker bruin. Metaalgrijs? Vergeet het maar…
Ik zoek nog steeds naar een alternatief voor fullcolor "Apricot"  (nummer 217). Mocht er iemand een goed idee hebben, laat het mij zeker weten!

Maximale groeten op deze zonnige zondag 🙂

5 gedachten over “in alle kleuren

  1. Beste Geert,

   Bedankt voor je reactie. Inmiddels (berichtje was van 2006) ben ik bij Caran d’Ache beland als nieuw gamma. ’t Was niet gemakkelijk maar ‘k denk dat het nu toch wel weer goeie tekeningen zijn.

   Groeten,
   Max

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.