flashback

oudejaarsavond 2006.

En wat denk je dan? ’t Is goed geweest. Denk je dan even aan het jaar dat je straks achter de rug zal laten en nooit meer zal herbeleven? Tijd staat immers niet stil. Voor niemand.

Niemand ontloopt zijn lot. We kunnen er alleen het beste van maken. Is het niet?

Oudejaarsavond 2006.

En kijk je dan ook al vooruit? En aan wat denk je dan? Denk je dan aan verandering? Of denk je rustig bij jezelf dat het voor jou mag blijven zoals het is?

Ik las dit weekend in de krant over mensen en hun eerste jaarwisseling, en over mensen en hun laatste jaarwisseling. Het ontroerde me hoe de oude man in de stoel, rustig wachtend op zijn moment wist te zeggen dat het mooi was geweest.

En ik…Wel ik zeg u dat het mooi is geweest. We hebben er veel van geleerd. Zeker hadden we onze momenten van pijn. Afscheid van die hartevriendin was niet het gemakkelijkste wat me kon overkomen. Loslaten heb ik geprobeerd, maar toegeven dat het gelukt is kan ik niet. De roos tracht te bloeien in het midden van de winter, maar het zijn haar doornen die overblijven. Ik snoeide de  botjes nog voor de zomer. En toch bleef ze vechten. Ze schonk me het mooiste moment. En toen werd het winter.

Het waren mooie momenten in 2006. De communie van junior, de reizen, de fantastische en vooral vermoeiende Gentse feesten (hallo Gerda!), een vernieuwd team om mee te werken en mijn retour op FS. Ouder worden is jezelf leren kennen. Je grenzen durven te verleggen. Even out-of-the-box durven denken. Geen moment van spijt.

Non, je ne regrette rien…en ik hoop voor u hetzelfde.

Veel geluk, liefde, tederheid en een goeie gezondheid voor 2007.

Max & Junior.

Prime

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.