Warme winter

Het is al bijna maart en de krokusvakantie is zo goed als achter de rug. Met een beetje weemoed kijk ik terug op deze leuke week waar iedereen zijn dagje had en zich dus heel even als de koning mocht gedragen. Het was fijn en ik kijk nu al uit naar de paasvakantie.

De vakantie was warm en zonnig. Buitengewoon zonnig voor de tijd van het jaar. En vooral buitengewoon warm. En dat na al een hete zomer. De aarde warmt duidelijk op en we moeten er iets aan doen. Niet alleen de industrie, maar ook de kleine man in de straat. Al Gore schiet er niet naast. Voor wie de film nog niet gezien heeft, wel, dat zou u maar beter eens doen!

Ik kan dan niet anders dan toejuichen dat de gloeilamp eruit gaat. Met spijt enerzijds, want de gloeilamp is een mijlpaal in de geschiedenis, anderzijds zorgt het ook voor een gezellig warm licht. En waar zal het door worden vervangen? Een spaarlamp of een (nog meer verbruikend) halogeentje? Ik hoop dat u voor een spaarlamp mag kiezen, en zeker in de niet-leefruimtes. Het is niet alleen goed voor de ozonlaag, het is ineens goed voor uw bankrekening.

Doen!

Aldus sprak eco-Max 😉

Inconvenienttruth_1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.