Doe de stemtest

De stemtest.
Hij houdt heel Vlaanderen bezig.
Met verkiezingen in het verschiet denk je er zo nu en dan al eens over na welk bolleke ge gaat kleuren. Ook al vind ik dat het bolleke rood kleuren al een vorm is van partijdige indoctrinatie, we kunnen er niet vanonder. In een land dat probeert uit te blinken in democratie bestaat er nog stemplicht ipv stemrecht. Maar allez, daar niet over gezeurd. Ook al voel ik mee met de vele mensen die na mijn gekleurde opgave, ze nog eens moeten tellen en daarmee een gezellige dag met man en kinderen naar de hel zien gaan.
Zou het bijzitten in een verkiezingslokaal niet meer iets zijn voor werklozen? Of is dat té eenzijdig gedacht…

In ieder geval, ik heb net de stemtest afgelegd (zie de site www.een.be). En gelukkig staat voor mij het Vlaams Belang op de laatste plaats.
Vlaams Belang da’s net gelijk ex-miss-Max, veel kritiek geven, veel geblaat maar als het erop neerkomt, het zelf niet eens weten, er niks doen en profiteren van het systeem.
’t Vlaams Belang da’s niet anders. Met zo van die vooroorlogse gedachten. Hebben ze dan niets geleerd? Zijn de mensen die hierop stemmen dan overtuigd dat het écht beter zal gaan met hen? Denken ze dat de Duitsers geen enkele landgenoot hebben gedeporteerd? tsssss…

In ieder geval is de poll wel spannend. Als ik er de site moet op geloven, dan staat het Vlaams Belang wel stevig in de schoenen. Wat mij bedroeft.
Het is goed leven in dit landje. Het is goed leven in Gent (ik kan alleen maar spreken voor Gent). Onverdraagzaamheid is geen oplossing. Misschien is niet alles naar je eigen zin, maar goed, ook dat is samenleven.
Laten we het zo houden, ok?

Stemtest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.