trekvogels

Trekvogel [mannelijk] -s : (1) rondreizend fenomeen dat verzot is op shows met veel pluimen cfr. Moulin Rouge, White Horse, Laura Lynn,… Deze mannen onderscheiden zich van de rest van hun soortgenoten door doorgaans alleen aan een tafeltje te zitten, gedekt met een glas bier, een tong, uitpuilende ogen en onder het kwijl druppende ondergrond. In de buurt van deze mensen is het doorgaans glad en kan de kans op een uitschuivertje zich voordoen.

(2) vogel die je bij zijn staart vastneemt en achteruit trekt.

(3) oud kinderspel waarbij kinderen aan mijnheer pastoor zijn deur gaan bellen, wachten tot hij deze opent en dan luidkeels "trekvogel" roepen.

(4) doe-het-zelver in zijn beste dagen. Een trekvogel betrappen in volle vlucht wordt ook wel eens "trekkende vogel" genoemd. Met de ontwikkelingen in de transportmogelijkheden kan men zelf kiezen om zich te laten vervoeren (zie "trekkend vogelen" [werkwoord]). Middenstanders reageren doorgaans heftig op de zelf trekkende vogel. Het wordt aanzien als broodroof, ook al is deze vogel al tevreden met een paar zaadjes.

(5) gehuwde mannen vertoeven graag op paadjes met borden "niet voor trekvogels", ook al is het verblijf, na onderzoek bij meer dan 1.000 vrouwen, te kort en kan ook deze manier van recreatie een duwtje in de rug geruiken om effectief te gaan doorstoten.

Ervaring volgens Van Dale: "vogel die met de wisseling van de seizoenen bepaalde streken opzoekt, resp. verlaat => trekker."
Waarmee ze duidelijk maken dat dit soort vogels al eens van bos durft te wisselen terwijl de ervaring zou moeten leren dat deze "trekker" het recht liever in eigen handen neemt.

3 gedachten over “trekvogels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.