Aanklacht door Gaia

Dit weekend een verrassend mailtje gekregen van Gaia waarbij ik word verzocht met aandrang de blog over de trekvogel te verwijderen.
“dierenmishandeling in de eerste graad”, luidt het. Naar de trekvogel, met uitsterven bedreigt sinds de opkomst van de digitale fotografie, wordt nog nauwelijks gekeken. Vroeger werden kinderen opgevoed met de deonthologie van “kijk eens naar het vogelke” waarbij ineens ook de bewustwording van de waarde van de trekvogel in stand werd gehouden.
Quote  [2] waarbij de trekvogel wordt omschreven als een vogel waaraan getrokken wordt, blijkt nog volgens Gaia totaal ongepast. Volgens het Vlaams dierenverzet is het een aanzet tot het effectief trekken aan de vogeltjes. Een zaak waar wij ons natuurlijk van distantiëren.

Mogen wij u en uw kinderen dan ook bij deze adviseren om in het vervolg de trekvogel met rust te laten en bij de wekelijkse wandeling een koe te trekken.

Waarvoor onze onmetelijke dank.

Gokneuskoe

Een gedachte over “Aanklacht door Gaia

  1. Hallo,

    Deze foto (gokneuskoe) is ècht gewledig! We willen ‘m graag printen, maar deze versie is wat klein. Zou je ons de volledige versie kunnen mailen? Daar zou je ons echt een plezier mee doen!

    Met vriendelijke groet,

    Cees Schaap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.