Analen

Analen [werkwoord]: in het donkerste van het donkerste een weg proberen te vinden die je goed ligt en waar je toch na een tijdje een soort van bevredigend resultaat kan mee halen. Je kan deze bezigheid ook uitoefenen bij de bezoeken aan catacomben van de plaatselijke kerk. Dit liefst in de dichte aanwezigheid van zijnen eminentie pastoor Piet Van Achteren.

(2) West-Vlaams voor een hoogst merkwaardige beweging waarbij mensen mekaar of een voorwerp trachten te vinden. Wat het precieze doel is van de beweging is niet echt duidelijk. De ontwikkelingen op taalvaardig communicatiegebied zijn hier nog intens mee bezig. In sommige dorpen wordt het woord als dusdanig in een zin opgenomen: "we haan wieder da neki hanalen". Waarop doorgaans één of meerder mensen de ruimte verlaten en sommigen misvattend met een kip terug komen.

Ervaring volgens Van Dale: bij een eerste opzoeking naar het woord kreeg ik deze boodschap "Bad Gateway". Een straatje zonder eind dus. Daaronder vond ik deze tekst "The proxy server received an invalid response from an upstream server". Misschien willen ze hier duidelijk maken dat je voor tastbaar resultaat beter een andere weg neemt. Het lijkt er sterk op dat je bij het analen een ongeoorloofde inbreng maakt op een plaats waar normaliter enkel downstream mogelijk is. Ik probeer het later nog eens opnieuw.

http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=anal

Volgens de onderstaande foto bestaat het ook in voordeelpak…

Analen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.