ik hou van je

die dag liep ik in het middeleeuwse centrum van Gent.
Ik herinner het me nog levendig, het was mooie zonnige dag en zoals van gewoonte was ik weg in gedachten. Met de kop in de lucht, genietend van de blauwe hemel, Sint-Baafskathedraal in de rug, langs het belfort op weg naar Sint-Michiels stapt ze op me af. Ze is allicht, na die andere, het mooiste meisje van Gent. Ze heeft een soort dreadlocks en ongewassen haar. Ik ken haar. Of liever, ik zag haar al eerder. Ze waste haar kind ooit in de fontein van het Zuidpark bij klaarlichte dag.
Dit moet een vergissing zijn. En ondanks dat ze er niet uitzag en je ergens van binnen denkt dat ze allicht vol ziektes en vies ongedierte zit, stapt ze op je af en ben je verwonderd door haar schoonheid. Haar natuur. Haar donkerbruine ogen die je aankijken en je een heel erg warm gevoel geven.
Ik heb weinig tijd. De vlucht in gedachten leek wel een uur lang, maar in aardse tijden slechts een aantal luttele seconden. Ik heb geen tijd. Wat zal ik zeggen? "Ik heb geen tijd" klinkt zo cliché, vooral voor haar. Ze is de zin niet waardig. Eerder zou ik haar willen vragen "Ga je mee?". Maar ik heb geen tijd.
Als twee ridders in een stalen harnas, gewapend tot de tanden, klaar voor een steekspel, stappen we op mekaar af. Zij met een briefje in de hand, ik met mijn achterlijk excuus in gedachten.
Zonder maar één woord te zeggen, kijkt ze me recht in de ogen, geeft me fijn strookje papier. Het kan niet groter geweest zijn dan 15 cm bij 3. Ik geniet van de blik, bekijk het briefje niet eens. Zeg vriendelijk "dank je wel" en stap gericht door.
Mijn hand brandt om te weten wat er precies op het stukje papier staat.
Ik ben aan de Heilige-Geeststraat en stop. Neem het briefje en lees.
"Ik hou van je" zegt de boodschap. En meer moest dat blijkbaar niet eens zijn.
Ik draai me om, kijk haar aan en lach.
Zij ziet me niet meer staan.

Ze deelt haar boodschapjes uit. Ik hou van haar.

Ikhouvanje122007

Een gedachte over “ik hou van je

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.