fietscontroles

Politiezone Gent: repressieve fietscontroles hebben positieve resultaten

In de donkere winterperiode schenkt de Politiezone Gent, zoals elk jaar, extra aandacht aan fietsverlichting. Van 5 december 2007 tot 14 januari 2008 organiseerde de Gentse politie 14 repressieve controles en werden meer dan 1.300 fietsen gecontroleerd. De preventieve controles, die in de maand november gehouden werden, wierpen duidelijk hun vruchten af, als we de cijfers van de repressieve acties bekijken: 91,3% van de gecontroleerde fietsen was in orde.

Kritische noot van de Gentenaar: als ge controles doet op z’n Italiaans (we gaan controleren waar we zeker zijn dat ze ver in orde zijn). Als ik rondrij in Gent, dan kan ik met een gerust hart zeggen dat minstens 25% van de fietsers in de donkere ochtendspits totaal onzichtbaar is. Mijnheer Termont, werk aan de winkel (en laat u gerust inspireren door het initiatief van de Visitatiestraat waar ALLE kinderen een fluovestje dragen om naar school te gaan -ook de voetgangers-)

One thought on “fietscontroles

  1. in een nieuwe publicatie geeft de Stad Gent toe dat 21% van de fietsers NIET in orde zijn met hun verlichting…Dat trekt er in ieder geval al wat meer op. Nu nog de vraag wat er zal aan gedaan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.