Koopkracht 2

Men stelt zich hier openlijk de vraag waarom de Vlaming nu ineens zo’n probleem maakt van de koopkracht?

Waarom fabrieken plat liggen en er moet gestaakt worden om meer loon? Waarom andere fabrieken uit vrees voor een staking, op voorhand hun arbeiders snel snel enkele centiempjes opslag geven?

Waarom de januarisolden zoveel minder hebben opgebracht dan vorig jaar? Waarom er op het autosalon maar liefst 150.000 bezoekers minder dan verwacht zijn gekomen?

Zou het niet kunnen dat men moet vaststellen dat het leven duurder is geworden? Dat het brood sinds 2003 met 18% is gestegen? Zou het eraan kunnen liggen dat de huurprijzen begin 2007 met 10% zijn gestegen? Zou het eraan kunnen liggen dat de energieprijzen voor 2008 gemiddeld 300 euro per gezin meer zullen zijn (een stijging tot 20%)? Zou het eraan kunnen liggen dat de lonen in verhouding niet gestegen zijn? Zou het niet kunnen dat mensen serieus in de problemen geraken omdat ze op één jaar 2 keer belastingen moeten betalen?

Ik hoor mijnheer Verafstoot graag zeggen bij de koning op het nieuwjaarsfeestje dat de federale kas leeg is, maar ik zie de steden zich daar niet naar gedragen. En wie zal dat betalen? Juist! De belastingbetaler. jipie jajee, jipie jajoo.

Spaarvarkenroos

2 thoughts on “Koopkracht 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.