De negatieve evaluatie

Na lang piekeren heb ik beslist en als ik beslis dan moet ik principieel ook mijn besluit consequent volgen anders ben ik niet consequent, heeft het derhalve ook geen enkel nut om een besluit te nemen en kan je eindeloos door blijven tollen.

Enkele jaren geleden nam ik het besluit om alles wat kunst betreft en geen opbrengst had voor een jaar af te stoten. Als dat het jaar daarna nog steeds geen opbrengst had, dan was de breuk definitief.

Ik kan niet anders dan vaststellen dat het niet goed gaat in de kunstbusiness. Sommigen steken het op Crombé zijn gedoe die de modellenwereld heeft op zijn kop gezet, anderen steken het op de modellen zelf, op de Belgische crisis,…Mij maakt het niet uit wie er aan de basis ligt. Ik stel alleen maar vast dat er van alle kanten geld wordt gevraagd aan de kunstenaar maar er nergens een compensatie komt. Dus (en nu komt het consequente deel van het verhaal), ik geef ’t nog één jaar de kans, tijd om de lopende projecten af te werken. Is er tegen dan geen verbetering in omzet, dan vrees ik dat ik mij een jobke in de McDonalds zal moeten aanschaffen.

Kom over een jaar niet zeggen dat dat ge’t niet wist he 😉

Happymeal

5 gedachten over “De negatieve evaluatie

  1. een stockprobleem is het zeker. Maar tot daar, elke zelfstandige heeft een “stockprobleem”. Mocht de passie geen obsessie zijn, ik was er al lang mee gestopt.
    Of het gelijk staat met stoppen met ademen…misschien wel. Het heeft voor mij altijd gelijk gestaan aan stoppen met leven. Het voelt nu meer aan als een kanker die ontdekt wordt en waar je de keuze moet maken voor pijnlijke therapieën die je leven nog wat kunnen rekken of de snelle dood.
    En ja, misschien kan McDonalds wel een helende therapie daarvoor zijn. Opbrengst wordt niet alleen in geld gemeten, maar zonder geld kan je niet eten m’n beste. Hoe sober je ook mag leven…
    Zoals ik zei, nog één jaar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.