chiroleidster bevalt in’t geheim

Ik heb te doen met die Chiroleidster uit Kessel-Lo die in geheim bevallen is en haar dode kind achterliet in het materiaalhok van het Chirolokaal.

Het duidt er nog maar eens op hoe individualistisch onze maatschappij is ingesteld en we problemen niet zien omdat we ze gewoon niet willen zien! Gezien de situatie kan ik me goed inbeelden dat de jonge vrouw wanhopig was en geen uitweg meer zag. Toch vind ik het merkwaardig dat echt niemand zich (openlijk) vragen stelde rond dit gebeuren. Ik mag er toch wel van uit gaan dat ze een behoorlijk "sociaal"(?) netwerk rond zich heeft, zeker als je nog actief Chiroleidster bent.

Het is ook alweer triestig om te zien hoe Vlaamse "waarden" (mijn reet!) wegen op de jeugd: presteren, goed scoren, punten halen, eerst een vast lief, huisje, tuintje, boompje, dan kinderen, ongeplande kinderen zijn een schande,… Mochten we nu eens open staan voor ’t feit dat er ook iets mis kan gaan en daaraan te remediëren ipv het te verwerpen als een duivels werk en de schuld altijd op een ander te schuiven.

Zouden we er dan niet allen op vooruit gaan? We zijn niet perfect, we moeten dan ook niet perfect proberen te zijn. Een mea culpa voor de hele gemeenschap kan geen kwaad…

Conservative112008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.