Waar gaat da naartoe?

Max is een beetje stil geweest de laatste maanden, maar u was gewaarschuwd (ge moest maar naar mijn tentoonstelling gekomen zijn, nem!). Uiteindelijk heb ik al verschillende opportuniteiten laten liggen om de draak te steken met de actualiteit. Tjah, opgestaan is plaats vergaan, ge zijt te laat, ik kan nu toch nog moeilijk afkomen met een mop over den Yves (al had ik al van in’t begin gezegd dat ‘m ne loser was).

Gisteren met een knappe sexy babe naar Revolutionary Road gaan kijken en dat doet je wel iets. Niet alleen omdat je geconfronteerd wordt met je eigen stomiteiten, maar al evenzeer omdat je geconfronteerd wordt met je eigen (long-lasting) pijnen.

En waar gaat de wereld voor de rest naartoe? Onze Joodjes hebben zich nogal flink in de picture gewerkt de laatste weken, is het niet? Ge moogt tegenwoordig niets meer zeggen op de Joden of ge wordt er voor op de korrel genomen. ’t Is alsof ze elk zelf veranderd zijn in een klaagmuur. Ok, wat den Duits gedaan heeft in den oorlog, ’t was ni schoon en ze hadden da nu ni mogen doen. En dat er clichés bestaan over de Jood, ’t akkoord, mah, we moeten nu ook ni gefrustreerd blijven doen he. ’t Is ni omdat de Amerikaanders sinds den oorlog denken dat de Fransen de uitvinders zijn van de fritten da wij daarom gefrustreerd moeten rondlopen? D’er zijn erger dingen in de wereld niwaar. Gelijk bijvoorbeeld die open-deur-dagen bij ’t Gentse gerecht. Ok, dat ze nekeer een paar hypercriminelen per accident vrijlaten tot daar, maar dat ze da koppel jonge gasten daar vrijlaten en ze dan nog laten naar ’t buitenland laten vertrekken, ’t is ni schoon, maar ok, we zijn tolerant, we blijven tolerant. Waar ik nu écht ni mee omkan is, da’k graag eens zou willen weten waarom ze die gasten nu persé naar Israel laten gaan. Da’s nu toch eerlijk gezegd…met ons Joodjes…’t is ni schoon he…

Sorry, ‘k moet nu weg, ‘k moet mijn organen gaan afstaan.

Een gedachte over “Waar gaat da naartoe?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.