De verkeerde vent…

Gentenaars zijn principiele dwarsliggers. Ge moogt nu iets maken dat hen onmogelijk veel voordeel zal opbrengen, toch zullen ze kritiek hebben. Dat ligt in hun aard, ze zijn zo, al meer dan 500 jaar. En als’t moet, tot de dood.
Maar over de nieuwste affiche van de Gentse feesten heb ik nog niet veel nieuws gehoord. Misschien komt dat wel omdat nog nooit een affiche zo goed heeft weergegeven waarvoor de Gentse feesten zullen staan: chaos en besparingen.

Wie de berichten een beetje volgt zal wel eerst enthousiast geweest zijn. Het Laurentplein is eindelijk aan een face-lift toe. Geen Vlaamsche zanghers meer, wel een hip strand (en waarom ze dat niet doen aan de poepsjieke jachthaven is wel meer dan duidelijk, het strand is "zwemmen verboden"). Dus ge zou nog kunnen denken dat ze er iets moderns gaan van maken…Maar dan komt de kat op de koord. Werken, Kobra, en zo kinderachtig en onvoorspelbaar als Kobra wel kan zijn verlopen ook de werken. Wat duidelijk is, is dat de Korenmarkt zal dicht zijn, althans, ge gaat er niet vlot over kunnen. Dat er op de Korenmarkt gaan podium staat, goh, wie heeft daar nog een probleem mee? Hun (na)middagprogramma was eerder om ’t volk naar de andere pleinen te jagen dan het aan te trekken. Maar nu zal de volkerenstroom wel ferm anders moeten lopen dan van gewoonte. Als je de laatste zonnedagen al eens in de straten hebt gelopen en op ’t Groentenmarktje bent blijven stilstaan heb je’t wel al gemerkt. De stroom vanuit de Hoogpoort is nogal toegenomen (daar gaat mijn sluipweg). Hoe dat in een grote massa zal verlopen, ik vraagt het mij af.

Goed, wel da’s ni erg, geen programma op de Korenmarkt, een kwakkelprogramma op de Groentenmarkt, dan maar naar Polé Polé…Ehm…"Waa zegdeuuu? Wette gaai da nimier toengs dase da powdium een poar joaren geleije uuk zuu schief emme gezeit?" ’t Zelfste dus, dat wordt weer drummen. Dus ook daar no fun :S

De man die alle richtingen uitloopt en niet echt goed meer weet waarheen, terecht! Goeie affiche!!

Maar we gaan daarom nu ni janken. Beter één podium in het land dan 10 waar ge eigenlijk liever niet bij zit. Dus verwacht ge, om dat kwaad goed te maken, een ijzersterk programma. Toch? Budget: zonder Base-sponsor, zonder Mediamarkt…Dus wordt het dit jaar feesten op water en droog brood. Ik zou, moest ik van de scheve man zijn, mijn water niet verspillen…

Feesten2009

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.