test test

enkel dagen geleden deed ik de stemtest. Niet zozeer om te weten voor welke partij te kiezen, zover ben ik al een tijdje, ik stelde me alleen de vraag hoe een stemtester zou reageren op mijn antwoorden.
Het resultaat is toch wel verrassend anders dan de vorige versie, met de gemeenteraadsverkiezingen. Misschien omdat mijn mening dan ook iets meer uitgesproken was dan nu. Of misschien ligt het wel aan de vele loze woorden die vandaag in de campagnes te voeren zijn. Want eerlijk gezegd, is het u ook al opgevallen? Er worden nauwelijks beloftes gemaakt, weinig tot geen politici durven echt opstaan en uitkomen voor hun programma. Ze hebben er van geleerd. Yves zit nog altijd op de blaren. En uiteindelijk, als ze ergens met een thema naar buiten komen is dat een een doorzichtig alledaags thema dat zo populair is dat ze op voorhand weten dat het haalbaar wordt (of zo onnozel dat Europa er niet eens wakker van ligt en derhalve goedkeurd om "les petits Belges" te sussen).
Hete hangijzers vind ik nergens, helaas. Ook niet bij diegene die beweert haar nek uit te steken. Is er dan niemand met een visie voor Europa? een unitaire Europese grondwet voor iedere lidstaat? voor een economie met toekomst? voor kinderen met toekomst? voor een milieu met toekomst? voor een gezonde toekomst? voor een energie met toekomst? voor een file zonder toekomst? voor een éénheid met toekomst? voor een rechtvaardig sociale toekomst? voor een toekomst?

194

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.