Hoe kloot ge uw ex in 7 lessen?

update dd december 2020 ivm onderstaande blog: omdat deze blog nog regelmatig wordt bekeken wil ik toch – na jaren – een aantal aanvullingen maken:

  • wanneer je (vader of moeder) als co-ouder plant te verhuizen, laat het dan tijdig aan de andere ouder weten zodat die niet in de problemen komt met de geboekte vliegreis (iets waar de moeder van mijn zoon vond dat zij alle rechten had om dat vrij te doen zonder daarover te communiceren en na de verhuis vond dat ik de identiteitskaart maar moest in orde brengen want ik was vragende partij nav de geplande reis)
  • iets los van onderstaande: aan alle ouders die met een onderhoudsbedrag betalen aan de andere ouder en daarover regelmatig discussie hebben: stop de discussie en betaal. Als betalende ouder krijg je dat geld INTEGRAAL terug na de belastingsaftrek. Tenzij je ’t niet goed aangeeft. Raadpleeg dan een boekhouder die u kan helpen (het kost een beetje maar zal u veel geld en minder kopzorgen opleveren)
  • aan de rechten van gescheiden vaders mag ook dringend iets veranderen. Nog meer aan de clichés die in de gedachten zitten van de rechters. 11 jaar later is er nog steeds geen gelijkheid in de rechtbank (niet dat ik er nog last van heb, ik stel het maar vast)

** origineel bericht dd 28 juli 2009 **

stap 1: eis bij de regeling het domicilierecht op van uw kind
stap 2: wees er zeker van dat uw ex elk jaar met uw kind per vliegtuig op reis gaat
stap 3: wacht tot de reis geboekt is en alle documenten geregeld zijn
stap 4: verander 4 weken voor het vertrek van adres zodat de identiteitskaart moet worden vernieuwd, de vaststelling van domicilie niet meer klopt en de hele boel vast loopt
stap 5: leg uit aan uw kind dat het komt door uw ex dat hij niet mee op reis kan en dat gij zelf daar nu wel toch toevallig niets kunt aan doen
stap 6: sms naar uw ex dat gij niets moet en hij maar voor u naar de gemeente moet lopen (het is toch zijn schuld dat hij op reis wil?)
stap 7: herhaal bovenstaande stappen om de 2 jaar

En zeggen dat er dan politieke partijen zijn die opkomen voor “de rechten van gescheiden moeders”…’t Wordt eens meer dan tijd dat men termen als “gelijke rechten en (vooral) gelijke plichten” in de mond durft te nemen.
Aan de rechters: eat this!

logo-GK-ZI-DEF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.