Max wil meer dode fietsers

Max fietst. Jawel. Ik weet dat sommigen deze oude knorpot niet meer op de fiets zien zitten, maar toch, hij fietst. ’s Ochtends, overdag en ’s avonds, in en rond de stad.
Nu het al wat sneller donker wordt en wat langer donker blijft, valt het alweer op dat minstens 1/3 van de fietsers nog niet beseft dat een voor- en achterlachterlicht wel degelijk hun leven kan redden. Wat mij nog meer opvalt is dat het doorgaans jongere mensen zijn. Mensen die van dichtbij betrokken (zouden moeten) zijn bij de ongevallen van de laatste weken. En toch is het net die groep die donker gekleed en met I-pod-muziekstoppen in de oren door de nacht fietst zonder licht. Er zijn er zelfs bij die met hun handen in hun zakken fietsen maar niet de moeite doen om hun arm uit te steken wanneer ze afdraaien en daarmee zelfs voetgangers bijna overhoop rijden.

Vorig jaar richtte ik een mailtje naar mijne vriend Termont die het prompt doorstuurde naar een of andere politiechef. Die was zo beleefd om er mij op te wijzen dat er 5000 controles uitgevoerd werden…Mijn gedacht veel te weinig…

Gisteren hoor ik dan mr. Schouppe zijn uitleg doen over de nieuwe verkeersregels. Guess what? Géén woord over de fietser! Niets over helm, fluovest, handje uitsteken,…niks, rien, nada, noppes. Spijtig.

Conclusie: er zullen nog wat doden moeten vallen vooraleer er ook eens aan de verplichtingen van de fietser wordt gewerkt. (en begin nu niet te zeuren over automobilisten en overdreven snelheid en dronkenschap, dat is een andere discussie)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.