Wolfman

Max heeft iets met griezelfilms.
Neen, ik hou niet zo van die goedkopere slashers zonder inhoud, wel de donkere thriller. Bij voorkeur die zwart/witte uit de jaren ’30. We mogen dan ook gerust zeggen dat Frankenstein, The bride of…, Dracula en Wolfman al een hele tijd in de DVD-collectie zitten.
Onlangs had ik nog via Gentblogt de vertoning van "The bride of Frankenstein" in cinema Sphinx aangekondigd. Het was een hele ervaring om deze klassieker op groot beeld te mogen beleven. En dan breng je natuurlijk je lief mee die je dan dicht bij je houdt.
Sinds 2 weken loopt Wolfman in de filmzalen. Een nieuwe versie van het alom gekende verhaal van de man die bij volle maan in een weerwolf verandert met alle gevolgen vandien.
Wolfman is qua verhaallijn niet veel dikker dan zijn voorgangers. Als je bovenstaande zin 2 keer leest en ik vertel er u bij dat er ook nog een vrouw in’t spel is, heb ik al bijna het volledige plot gehad. Maar (er is een maar) de special effects bij deze versie zijn behoorlijk indrukwekkend. Geen geknoei met tussendoor-animaties of opblaasbare handen en mister Spock-oren. De CGI’s zijn knap verzorgd en absoluut het filmticket waard.

En in tegenstelling tot de versie met Jack Nicholson speelt Anthony Hopkins hier heel overtuigend de rol van de vader van Wolfman.

Wolfman1

trailer wolfman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.