Wachtnacht Gent 11.09.2010

Zaterdagavond werd massaal gewacht op het Sint-Pietersplein. Er waren nog 15.000 wachtenden voor u.
Waarop wachtten deze mensen? Op de realisatie van de Millenniumdoelstellingen, die in 2000 tijdens een vergadering van de Verenigde Naties door 189 regeringsleiders werden ondertekend. 8 doelstellingen moesten tegen 2015 gerealiseerd zijn: halvering van de armoede, alle kinderen naar de basisschool, gelijke kansen voor meisjes en jongens, minder kindersterfte, minder moedersterfte, aids stoppen, duurzaam milieu en samenwerking tussen noord en zuid.
Dus is het hoog tijd om de wereldleiders en andere politici wakker te schudden, want over vijf jaar is het reeds 2015 en zouden alle doelstellingen gerealiseerd moeten zijn. Bij een aantal doelstellingen werd reeds vooruitgang geboekt, andere zijn nog hopeloos ver van realisatie.

Daarom besloot het samenwerkingsverband 2015. De tijd loopt! (een samenwerking sinds 2005 tussen 11.11.11 en een twintigtal Vlaamse Noord-Zuidorganisaties) tot de organisatie van de Wachtnacht op het Gentse Sint-Pietersplein en omstreken. Vorige zaterdag. Er was een debat, er was een tentoonstelling, er waren films, er was een kinderdorp, er waren optredens van o.a. Sioen, Johan Verminnen, Tom Dice, Stromae, Luc Devos, … en top of the bill, de Senegalese wereldster Youssou N’Dour, en vooral, er was massaal veel volk, ook voor de opname van de videoboodschap om alle wereldleiders wakker te schudden. Want er is nu genoeg gewacht. Hoog tijd voor actie!

Een sfeerbeeld:

Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht[+] Wachtnacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.