Voorstelling programma EFTC (Puppetbuskers)

5 bladzijden tekst kreeg ik mee als inspiratie voor een artikeltje over de komende voorstellingen van het EFTC. Weet ge wat ik daar op te zeggen heb? Interessant maar geef mij maar snel het programma met de korte uitleg, de voorstellingsdata en de kleine teaserfotootjes. ’t Is niet dat die papieren niet interessant zijn, maar eigenlijk is het een beetje zoals vroeger, op school. De cursus dat is voor die die aan’t brossen zijn, ik onthou liever wat er in de les wordt gezegd 🙂

 

Freddy en Bart moesten niet veel moeite doen om ons (zoonmans sr. was mee op de persvoorstelling) mee te slepen. Na een paar minuutjes waren we elk op zich al intens bezig het programma uit te spitten en onze “niet te missen”-voorstellingen aan te duiden.

  

Maar wat wist Freddy daar nog aan toe te voegen? Tijdens dit festival worden maar liefst 10 jonge talenten voorgesteld. De organisatie heeft daarmee extra inspanningen gedaan om jong talent een kans te geven. Vorige jaren waren er dat merkelijk minder (vorig jaar slechts 2). Een unieke gelegenheid om aanstormend (geselecteerd) talent te ontdekken. Het programma bestaat dit jaar alleen uit Europese poppenspelers. Dat komt niet alleen door het beperkte budget maar het EFTC geeft grif toe dat het aanbod ook beperkt is. En de poele binnen Europa is niet alleen groot, hij is ook erg kwalitatief volgens voorzitter Freddy. Enkele niet te missen voorstellingen zetten we dan toch maar even in de kijker (zonder afbreuk te willen doen aan de alle andere -heel erg goeie- voorstellingen):

  

“Een niet-te-missen-selectie maken uit de voorstellingen is zoals in een restaurant aan de chef vragen wat er lekker is”, voegt Freddy er nog aan toe. En terwijl we’t dan toch over eten hebben, mis “Theatre de cuisine” niet. Een voorstelling met alleen maar groenten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.