Philips Blu-ray 5500/12 review

Ik kocht dit model ter vervanging van onze eerste LG BRspeler (ook al met DLNA en diverse opties). Ik gebruik het toestel nu 3 dagen.
In eerste instantie waren we zeer enthousiast. Meer internetapps, één afstandsbediening met onze televisie, draadloze internetverbinding,…

Toch had ik al snel 2 bedieningen in de hand om details van het verloop van de film aan te passen (bvb resterende tijd). En dan op ongeveer 3/4 van de film viel de verbinding (?) uit waardoor de film stopte. De verbinding werd onmiddellijk hersteld maar de film opnieuw opstarten en doorspoelen (in Divx) tot het gewenste tijdstip bleek niet mogelijk. Tot zover onze eerste “film”-avond.

Bij een volgende gelegenheid bleek het beeldformaat alle kanten uit te gaan of de ondertiteling werd onzichtbaar.

Inmiddels heb ik al verschillende (soorten) schijven geprobeerd en stel vast dat niet-originele schijven niet spelen. De functie DVD-R werkt dus niet.

Kortom de Philips BR5500 weigert regelmatig dienst. Gekopieerde DVDs worden niet afgespeeld. De functies <<, /<,>\ en >> doen het niet met een divx-film en zopas stelde ik vast dat ook mp4-formaten niet worden afgespeeld (worden wel afgespeeld bij de LG). De menukeuze is superklein waardoor de leesbaarheid vanop afstand vreselijk moeilijk is. Duidelijke pictogrammen zoals bij LG ontbreken.
Bij ons heeft de LG inmiddels terug z’n plaats herwonnen en ligt de 5500/12 na amper 3 dagen in bezit (en 150euro later) al op zolder. Mijnheer Philips zal tevreden zijn met mijn geld, ik ben niet tevreden met zijn toestel. (PS: ook upgrades verhelpen de zaak niet, zelfs onze Samsung *het slechtste merk ooit* DVD-speler doet beter).

PS: de zin “verander uw smartphone in een afstandsbediening” is niet van toepassing op Windows-phone. Dat zullen dan wel stupidphones zijn *OK, daar kan ik mijnheer P misschien nog gelijk geven*

Toch nog effe kijken naar de originele site?

 

One thought on “Philips Blu-ray 5500/12 review

  1. We zijn inmiddels een aantal updates verder en raar maar waar, sinds de laatste update zoekt het toestel nu écht zelf naar updates (hiervoor zei die wel dat hij dat deed maar deed het eigenlijk niet).
    Het werkt nu ook beter en speelt ineens meer formaten.

    Hij blokkeert nu ook niet meer en dus moet ik de stekker niet meer uittrekken.

    Enfin, ‘k was van plan ‘m te verkopen, maar ‘k zal ‘m nu toch houden. Na de updates werkt hij wel beter. Al zou ik toch een LG blijven aanraden. Een half afgewerkt product op de markt gooien vind ik toch een beetje foei van een groot bedrijf als Philips. Ik voel me toch wat bekocht…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.