Over parking Kouter, fietsen, kunst, Groen en studenten…

Wadismedadierallemaal…zoveel nieuws…

Beginnen met het begin. Nu Groen samen met SP.a in Gent zal regeren vrees ik ervoor dat de fietsdictatuur er alleen maar op zal verslechteren. Ik herhaal nog maar eens: ik heb niets tegen de fiets, integendeel. Zelf ben ik een fervente 2-wieler en doe bijna alle verplaatsingen op 2 wielen. In de regel is dat met de fiets, bij slecht weer of grotere afstanden met de scooter. Laten we dus niet onnozel doen en de discussie beginnen van “gij zijt weer zo enen die geen afstand kan doen van zijn auto”.

Maar in’t weekend dan rij ik al eens met de auto. Omdat het praktischer is. We hebben hier een gezin van 4. Een buggy op de fiets, sorry… En neen beste groene medemens, ik neem de fiets niet uit idealisme. Wel uit weloverwogen economische voordelen waarbij ik de ecologische voordelen niet uit het oog verlies.

Toch zie ik deze week dat het GMF kankert over een nieuwe parking aan de Kouter. Goh, jongens, koppel die auto eens los van milieu. Weldra rijden we met elektrische auto’s die opladen op zonne-energie en dan worden jullie dezelfde zeuren als die van ’t VB die nog altijd zagen over “onveiligheid”.

Over onveiligheid gesproken (en terwijl we’t toch over fietsers hebben), misschien moet er eens een partij opkomen voor meer rechten én plichten voor de fietsers. We zijn immers weer zo ver dat het wemelt van studenten in Gent. Studenten die lak hebben aan verkeersregels en vooral aan fietslichten. Maar regels dus…Een rood licht, daar moet je door rijden, een voorrang van rechts moet je afpakken en je arm die moet je nooit uitsteken (een beetje alleenheerschappij op de weg is toch wel superleuk). Maar ’t ergste van al zag ik deze week. Een voetganger wou oversteken op het zebrapad in de Overpoortstraat. Geen fietser die er aan denkt om te stoppen! De mens probeert zich, net als in het spel met de groene kikker, door de fietsers een weg te banen naar de overkant. In het midden van de straat ziet hij een fietster aankomen en ja hoor, ze stopt niet. Er is geen uitweg meer voor onze voetganger en die stapt achteruit, botst zo op een fietser die achter hem rijd in de andere richting en de arme man tolt rond in een spiraal waar hij nog met moeite het midden van kan vinden.

Lang leve de fietser!

Als foto wil ik jullie deze grappigheid niet onthouden. Op de site “groenlicht.be” stond dit artikel. Let u even op de reclame?

 

Een gedachte over “Over parking Kouter, fietsen, kunst, Groen en studenten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.