Was het nu Mediamarkt of Mediamerde?

Dit wou ik jullie toch niet besparen…

Een paar weken was er al de zaak van de aankoop van de Ipod voor de zoon bij Mediamarkt. Wij naar Oostakker: “Goh, nee mijnheer…De Ipod 5 is momenteel niet leverbaar. In ’t beste geval over 3 weken, met wat tegenslag 5 of 7 weken wachten.” Zoon keert ontgoocheld terug…Vader bestelt ’s avonds nog bij Bol.com, ’s anderendaags wordt de Ipod geleverd aan 15euro minder dan Mediamarkt-prijs (inclusief verzendingskosten!).

Dit weekend was er de zeer opvallende -21% ofte “gratis BTW” actie. Niet op een reeks artikelen van de hogere klasse en ook niet op alle toebehoren. Maar goed, als ge op zoek zijt naar een nieuw foto-toestel binnen de normen, past de actie wel in uw gamma. De 650D of 7D van Canon staan niet op de lijst met uitzonderingen, dus dit wordt interessant voor mijne portemonnee…

20130310_mediamarkt

Vrijdagavond, ik naar de Mediamarkt-Zwijnaarde om mijn slag te slaan. Komt een rosharige verkoper naar mij toe:

“Wacht u?” (Ehm, ja op de tram)…

“Ja, hoor, ik wacht hier keurig. Ik had gebeld, had gemaild maar zonder reactie, dus kwam ik maar ineens naar hier”.

“Gebeld? Dat kan niet! We nemen direct op”

“Ja hoor, ik kan u zelfs zeggen dat het een antwoordapparaat was en ik 6 moest duwen om bij u terecht te komen”

“Dat kan niet, we nemen altijd de telefoon op”

(alsof ik daarom zou liegen, maar goed…) “Ik kom voor een 650D. Heeft u er nog?”

“Ja hoor, hier staan ze allemaal”

“Ik wil eigenlijk alleen een body, geen kit”

“Ah, neen, dat gaat niet. Enkel kits. Bodys verkopen we niet, alleen van de dure toestellen maar die waren al van dag 1 uitverkocht. Het is dan ook een succesvolle actie.”

(allez, vooruit, voor niks naar hier gereden dus) “En in Oostakker? Kan u kijken voor voorraad?”

“Nope. Ik kan zelfs niet zoeken op 650D body, dus u ziet dat het er zeker niet te koop zal zijn. Trouwens ik heb daar gewerkt, ik zou het wel weten.”

…Thuis gekomen, ik toch maar een mailke gestuurd naar Oostakker met de vraag of ze een 650 D body of 7D body op voorraad hebben….Geen reactie…Dus ikke op zaterdag daar naartoe…Want met deze quote op de site van Mediamarkt.be kan het toch niet missen…

20130310_mediamarkt02

“Een 650D body? Natuurlijk mijnheer. Hier. Er zijn er nog verschillende over…”

“Ah? Oei? Uw collega in Zwijnaarde had nochtans…Enfin. Ik was al aan’t twijfelen over de 7D opf 60D”

“Helaas mijnheer, de 60D is uitverkocht maar ik zou u die niet aanraden. De 7D is wel een stuk duurder, 1400-en-zoveel, maar die maakt geen deel uit van de actie” (ondanks dat de 7D NIET op de lijst van uitgesloten toestellen stond).

“OK, pakt u die 650D dan maar in voor 577euro, dat moet wel een koopje zijn” (eigenlijk was ik zo content dat ik eindelijk mijn toestel kon kopen en er ook een had gevonden dat ik zelfs niet eens meer dacht aan de prijs)

Enfin, verder verloopt de aankoop zeer vlotjes en is deze verkoper echt een toffe peer met veel kennis van zaken. Ik neem de doos mee, reken af en ga naar huis.

Maar thuis kriebelt het toch om ook effe te kijken of ik nu een wel écht een zaak heb gedaan. Mijn Canon 650D mét 21% korting kostte mij dus 577euro. Wat zou het internet daarover denken? Even surfen naar Mediamarkt.nl…Slik! ‘k Ben er, ondanks de korting, nog voor 30 euro opgelegd…. ’t Zal mij leren…

For your interest: de 7D staat bij Mediamarkt.nl voor 1149,-euro te koop, in Oostakker was das 1.477,-euro…

20130310_mediamarkt01

Een gedachte over “Was het nu Mediamarkt of Mediamerde?

  1. Amai, dat is echt wel merde, volgens mij ben je vaak veel beter af bij Art en Craft op Krtrijksesteenweg in SDW (of ook in Mariakerke als ik me niet vergis)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.