Gentse Feesten 13: dag -1

Vrijdagavond en dan hebt ge nog nét dat ene plekske in uw agenda vrij na een aantal dagen try-outs achter de rug. En dat komt dan goed uit want in plaats van te rusten en toch een beetje energie te sparen smijten we ons volledig op de eerste voorstelling (voor deze feesten) van Studio Orka: Duikvlucht.

Duikvlucht vertelt het verhaal van een aantal vrienden die ondanks hun vriendschap een vereenzaamd leven leiden op het “bedrijf” van Daniël. Daniël is een verzamelaar van alles wat de Schelde uitspuwt. Net als een kat of een uil doet dit met gigantische braakballen. En zo heeft Daniël een hele collectie aan verloren voorwerpen aangelegd.

Daniël leeft samen met een paar Poolse, niet geïntegreerde, gastarbeiders die geen woord zeggen en zich enkel uitdrukken door te neuriën en muziek te spelen.

Het gezelschap krijgt regelmatig bezoek van pakjesbezorger Nico die hen telkens weer een blijde boodschap brengt en daarmee de eenzaamheid van het leven in zijn kleine vrachtwagen doorbreekt. Tijdens het bezoek van Nico valt Mandus binnen, de schaapsherder zonder schapen op zoek naar een reuzenring met een super grote diamant.

Het ietwat triestige leven wordt overhoop gegooid op de dag dat Vera op een ongewone manier op de site van Daniël terecht komt. Zij is de aanleiding om voor de vrienden hun harten en verborgen dromen open te stellen. De meest onwaarschijnlijke dingen worden mogelijk en misschien worden ook wel uw dromen waar…

Duikvlucht is een leuke en grappige wandeling/voorstelling (ge zou het haast niet geloven als ’t bovenstaande hebt gelezen) met vele dromen en speciale effecten. Hartverwarmend. Wie nog nooit een voorstelling heeft gezien waar het publiek spontaan in’t midden begint te applaudisseren moet dit gezien hebben! Toch, omwille van het soms donkere karakter van de voorstelling, af te raden voor -8 jarigen. Wie nog kaartjes wil zal zéér snel moeten zijn. Studio Orka heeft een stevige reputatie in Gent en de voorstellingen zijn snel uitverkocht.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.