Gentse Feesten 2013 dag 2

Voor wie nog altijd denkt binnen deze beperkte gelijkheid: poppen = voor kleine kinderen = saai = niet voor mij, is totaal mis.
Twee van de vier voorstellingen droegen nauwelijks poppen. Onder de noemer “puppetbuskers” stelt men “al wie dode materie tot leven brengt”.

Vandaag 4 voorstellingen dus.
De eerste door Ludwig Solski State Drama School: “Tensions”. En spanning zat er zeker in de lucht. Gebaseerd op het werk van Ignace Wiziwi…Wizizizi…Ignace Wietkiwicz toont een groep van 4 jonge mannen en 4 jonge vrouwen de feitelijkheden tussen “harige apen en beminnelijke vormen”. Of de kinderen er iets aan hebben betwijfel ik maar als volwassene hebt ge de boodschap wel begrepen. Het is een mooi erotiserende voorstelling met vele suggestieve gebarentaal. De poppen en de choreografie maken het een prachtig schouwspel dat je eigenlijk verwacht in een HA of een opera.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wat de voorstelling Poesje van Sint-Andries betreft ga’k kort zijn: ik ben het opgestapt in’t midden van de voorstelling. Lang geleden dat ik nog zo’n slechte voorstelling heb gezien. Die moeten ze allicht gezien hebben bij de toewijzing van de subsidies. Spijtig voor de spelers maar ik had er niks aan. En de man naast mij blijkbaar ook niet echt…

Maar daarna was er weer plaats voor het serieuze werk! In sterke competitie met het eerste stuk Nylon Challenge (uit Hongarije) met “The miss(es)”. Was het nu één vrouw of meer die we zien bewegen in deze plastieken kubus? De perform(st)er toont aan de hand van een licht stuk plastiek wel honderd vrouwen: het model, de prinses, de gepassioneerde vrouw, de minares,…tot zelfs Marilyn Monroe. Prachtig!

Deze slideshow vereist JavaScript.

De laatste voorstelling van de dag “Canelo” is een eerder klassieke voorstelling van een baasje met hond die een liedje zingt en ook op wandel gaat tussen het volk. Let u even op het aantal draden aan de pop? Ongelooflijk! De hond is overmatig geanimeerd: de oren, de ogen, de staart,..alles beweegt als een echte hond. Let op: hij doet zelfs een plasje 😉

Natuurlijk zijn er ook de sfeerbeelden van de feesten op de straat en het avondprogramma met een beetje vuurwerk (foei Miramiro! De portus is echt geen plek voor zoveel volk)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.