Gentse Feesten 2013 dag 3

Gisteren dag 3 in de “tour de Gand” met een korte etappe over 3 voorstellingen. Ah ja, het was voorzien om 4 etappes te gaan doen maar aangezien de gasten van ’t podium op de Korenmarkt nu ineens om 17u30 al beginnen (what’s the use gasten, de mensen zijn dan gaan eten) moest het programma van de Puppetbuskers overhoop worden gegooid en misten we dus een voorstelling.

Anyway…

Voorstelling 1 op de binnenkoer “Guignol”, Klaas Vaak dus. Op de klassieke leest van het verhaal is Guignol onderhoudsman op de Gravenkasteel. Maar Guignol weet meer: er is een verborgen schat in het Gravensteen! Guignol gaat op zoek maar moet ook nog het onderhoud doen. Natuurlijk is er ook een dief en loopt het allemaal in het honderd… Theatre Guignol is een éénmanszaakje door een jongen van 11 die zowel het spel als de stemmen en de interactie met het publiek voor zijn rekening neemt. Geweldig.Op dezelfde locatie de volgende voorstelling meegepikt: Compagnie Via Cane. Al evenzeer een Klaas Vaak verhaal met een mooie en met oog voor detail verzorgde opzet. Pietje de dood viert zijn verjaardag en krijgt een cadeau maar laat zich dat cadeau ontfutselen door een dief. En omdat het Fransen zijn mag er al eens een rechter en een onthoofding aan te pas komen. Mooie ensceneringen, zeer professioneel gebracht. Een beetje van’t goeie teveel voor mij (omdat ik zo geen “comedia del arte”-fan ben).

Voor de derde en dus laatste voorstelling gingen we naar de Korenmarkt: “Corvid Baby” ofte gestolen baby. Althans zo werd het aangekondigd. Ik had het eerder gezien als van een baby/klein kind dat verdwaald geraakt en door een groepje raven terug aan de bezorgde moeder wordt bezorgd.

En dan heb je nog de onmisbare sfeerfoto’s te goed:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.