Gentse Feesten 2013: dag 5

Gisteren was een flinke opwarmer voor de drukte van vandaag. ’t Was wat gezellig van het ene plein naar het andere lopen om terwijl ook leuke beelden vast te leggen. Vandaag helaas geen kussend koppeltje van de dag maar wel vele andere uitbundige toestanden…

Natuurlijk hebben we onze dag gevuld met het Puppetbuskersfestival waar we 5 voorstellingen hebben gezien. Allez, ja, 5…Maak er maar 4,2 van…

De Boucherie Renard om te beginnen (Korenmarkt) alweer mijnheer Renard de hele geschiedenis van het familie-slagersbedrijf en een paar specialiteiten van het huis voorstelt.
We maken eerst chipolata’s van een lekker vers big, daarna (her)levend konijn om te eindigen met kip aan het spit…

Deze diashow vereist JavaScript.


Vervolgens gingen we verhuizen met het kleine huisdiertje die zijn valies moet pakken en het aan de stok krijgt met zijn wekker. In een tweede deel van het verhaal ontmoet hij een maanvliegje en wordt verliefd. Omdat ze een onbereikbare liefde blijft, schiet hij zichzelf dan maar naar de maan. Maar ze leefden nog lang en gelukkig 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

En tussen de optredens door neem je nog wel leuke kiekjes…

En toen was er die 0,2 voorstelling. Alweer een Guignol met boring veel tekst in het Frans waardoor het plein wel leeg liep. Spijtig. Misschien hebben we wel iets te veel Guignol gehad dit jaar…Laten we er maar niet meer woorden aan vuil maken of ’t blijft hier niet meer proper.

Als laatste op de Korenmarkt was er nog de stille voorstelling “Petit peuple des bois” met mooi poppen maar met weinig verhaal. Er was ook die kopie van Scrat, die eekhoorn uit Ice Age. Mooi, zeer mooi, maar een beetje saai gebracht. Voor mij zat er meer in. Een beetje plot ipv de poppen braafjes van links naar rechts en terug over het podium te laten komen ware beter geweest.

Deze diashow vereist JavaScript.

Onderweg…

Maar de laatste voorstelling maakte echt mijn dag: “Richard, le polichineur d’Ă©critoire” door de Belgische Compagnie des Chemins de Terre. Een geweldig grappige vertelling rond de verhalen van Shakespeare. Koningen, veroveringen, liefdesverhalen,…alles en iedereen komen aan bod. Een literair en vleselijk genot binnen een hilarisch kader gebracht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Goodbye’s to the EFTC

Deze diashow vereist JavaScript.

En zo langs PolĂ© PolĂ© naar de fiets…

20130724_puppet272

Dan even naar huis om de foto’s al van het toestel te halen en een eerste verwerking te doen. Later op de avond, tegen 23u, terug de stad in voor het Abba Gold (= de acteurs van de musical die op toernee gaan) optreden. Ik kon er maar niet genoeg van krijgen; meer dan 200 foto’s en een paar filmkes van het optreden staan nu op de PC. Ik laat je een selectie.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.