Gentse Feesten 2013: dag 6 (over den helft)

We zitten over den helft. Dag 6 van de 10 *kuch* maar goed, fun fun fun! En de vermoeidheid slaat nog niet echt toe, dus dat lukt prima.

Vandaag, traditiegetrouw, een drukke dag. De donderdag is doorgaans bijna even druk als de eerste dag (met de stoet) omdat dan het Miramiro-festival losbarst en betekent veel optreden op één dag. Vandaag 8 optredens doorgeslikt. Hieronder de bevindingen.

Ahaaa…aangekomen op Sint-Baafs/Machariussite. Dat zorgt altijd voor een ander sfeertje. We zitten een beetje buiten de feestenzone en zodoende is het hier wat rustiger en komt ge al wat sneller uw “buren” tegen.

20130725_miramiro001

Eerste optreden “Wazovol” met De Pied Ferme. Een streepje romantiek op de trappen van een (ingebeeld) kasteel of zo iets alwaar de ijverige brei-prinses de man des dromen tracht te overwinnen maar zelf in de problemen komt. Droomprins redt prinses met breiwerk. Als dat geen geitenwollensokkenverhaal is 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

15Feet6 spelen “Dynamite & Poetry” een flitsend en grappige voorstelling van een aantal ex-Cirque Du Soleil-leden die inderdaad wel gewoon zijn van te gaan multitasken tijdens een show. Een toffe, vroemende voorstelling met veel schwung die je niet laat stilzitten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Aansluitend een dans-beweging-voorstelling. Spanning tussen 2 welgebouwde mannen. Amaai, die mogen wel ’s komen poseren! Ik vond het best mooi maar ik begrijp dat dit soort voorstellingen niet voor iedereen is weggelegd. Het is niet iets wat ge gewoon zijt om te zien op Miramiro.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Na deze voorstelling een beetje gedwaald op de site en zo naar Macharius. Daar efkes aan de voorstelling van de Circusplaneet gestaan maar eerlijk gezegd, ik had ook efkes nood een momentje rust.

Dus gewoon een beetje van zeer ver bekeken en wat genoten van de vele mensen rond ons.

En na dat rustiger aan doen, een stukje Shakespear-drama…of was het nu om te lachen? Een -op zn minst originele-voorstelling van Romeo en Julia waarbij de mensen rondom de hoofdacteurs mee acteur worden en een rol toegewezen krijgen. Impro! Daar houden we van 🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

En alsof dat nog niet genoeg was, waren er ook nog de avondvoorstellingen…

Om de avond in te zetten: Cirque Inextremiste met “Extremités” en dat mag je wel letterlijk nemen. Uiteinden die zijn vooral belangrijk in deze show. Evenwichten worden gezocht op de planken die losjes op de gasflessen worden gelegd. Al lijkt het allemaal vanzelfsprekend, niets is toevallig. Tot in de puntjes geregisseerde voorstelling van 3 spelers waarvan er één in een rolstoel zit. Het is geen zoef-zoef-acrobatie, geen snelle wissels maar traag en goed doordachte acrobatie. Geweldige aanrader.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Van onder de tent direct naar de oude Sint-Baafskathedraal. De ruïne heeft en geeft altijd een speciaal sfeertje. En als ge er komt voor een “mini opera” dan moogt ge de lat een tikkeltje hoger leggen….Iets te hoog gelegd, denk ik, want ik vond de voorstelling wel zwak. Het prachtige decor en de vele vuurpartijen konden de zwakke monoloog niet goed maken. Spijtig. Het verhaal begon (mij) ook alleen maar te boeien van ’t moment dat ik wist over wie het nu echt precies ging.

Tjah…misschien is dit ook niet voor iedereen. Wie een échte mini opera verwacht komt bedrogen uit. We hebben al betere zangers gekend op Miramiro (zie bvb die 2 pruikenmadammen)

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tot zover dag 6. Het was een mooie en zeer vermoeiende dag. Maar we zijn content. Vanavond geen foto’s meer, recht naar bed. ’t Zal voor morgen zijn.

Een gedachte over “Gentse Feesten 2013: dag 6 (over den helft)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.