Gentse Feesten 2013: dag 10

Met zeer tevreden maar ook wel vermoeide ogen nog een laatste blog over de Gentse Feesten 2013. Ze waren mooi. Niet alleen dankzij het weer maar ook omwille van de gezelschap, het rustige programma (ik had er op toegezien dat het nét iets minder hectisch zou zijn dan vorige jaren), de hele feesten met Junior en natuurlijk mijn fantastische madam die ons elke dag van een dooske vers fruit en fris water heeft voorzien. Toegegeven, een vrouw da’s toch wel een goe gerief, ook in huis 🙂

20130729_dag1007

Maar de laatste dag heeft traditiegetrouw voor mensen die een programma hebben gelijk het mijne (= geen zuip- & lawaaifeesten) niet veel te bieden. Op voorgaande jaren sloten we al eens Bata-X af maar daar hadden we dit jaar nu niet echt zin in. Wordt de Bata-formule een beetje monotoon? Dus een blik op het programma gegooid en beslist om de zoektocht door het Patershol te maken. Fijn en ontspannend voor deze laatste dag. En goed, de kinderen vonden het maar niks maar misschien ligt dat ook wel aan het feit dat we Gent inmiddels ook redelijk goed kennen en er qua “zoek”-tochtgehalte niet veel meer te zoeken valt.

restaurant "Korenmarkt 4"

Toch was het een leuke wandeling met enkele nieuwe weetjes en zaken die we waarschijnlijk altijd al gezien hebben maar nooit hebben naar gekeken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ik wens me ook te verontschuldigen voor de eigenaar van de grote poort met codeslot. Als ’t alarm is afgegaan, ’t is dat we iets te lomp tegen uw poort hebben geleund om te schuilen tegen de regen.

Na de wandeltocht was het ook afscheid van Junior die terug naar zijn moeder is gegaan.

En dan was er het plan om in de Wok op de Korenmarkt iets te gaan eten. Maar weet ge, met een baby, als er op het terras aan ALLE tafels rondom u wordt gerookt, dan hebt ge wel zoiets van “fuck you rokers!”. Egocentrisme alom. Rokers beseffen echt niet dat ze stinken, asociaal zijn (except onder rokers zelf) en andere mensen mogelijks opzadelen met ziektes waar ze niet om gevraagd hebben. Voor mij schaffen ze het roken op terrassen van restaurant ook maar af…

20130729_dag1056

Maar (ge gelooft het nooit) ik heb er geen probleem om gemaakt! Gewoon mijn biezen gepakt en in’t restaurant ernaast gaan zitten. Helaas binnen maar fuck, geen rokers! En weet ge, ge krijgt in de Progres nog écht eten ook!

Omdat we in alle rust wouden uitbollen zouden we naar het Laurentplein gaan kijken naar die gast die Franse liedjes zingt. Sorry. Zingen? ‘k Peins dat er toch wel een wasspeld in zijn rodondenderons werd gestoken voor het optreden. Djeezes, zo janken seg! En voor ’t ook moest ge ook al niet blijven…Geen bekende songs gehoord.

Wijle weg en de feesten afsluiten want morgen stappen we terug de dagelijkse sleur in. ’t Wordt weer afkicken en opletten voor het zwarte gat maar we hebben toch een onvergetelijke herinnering in onze rugzak. En ook nog een paar laatste sfeerbeelden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.