Verkiezingen

In een normaal bedrijf gaat ‘m zo: ge werkt er lang, ge hebt anciënniteit, ge hebt altijd uw botten afgewerkt voor uw bedrijf, uw bedrijf is eigenlijk een stuk van uzelf, ook naast uw werk is uw bedrijf een stuk van uw leven, ge hebt altijd goeie tot supergoeie evaluaties, de collega’s zijn content over u, ge maakt kans op promotie. Op die dag spreekt uw baas u aan en doet u een voorstel.

621-gemeenten-werken-grootschalige-reorganisaties_l

Awel wanneer ge werkt bij Stad Gent is dat net het zelfde. Alleen heeft die baas van u dikwijls een dubbele agenda. Beloftes tot promotie (lees: een vast contract in handen te krijgen) duren jaren om gerealiseerd te worden. Uw baas houdt u een lapje voor de ogen. Er zijn kapers op de kust. De politieke vriendjes gaan voor. Bij een vorig geval koos hij al voor een andere kandidaat, zomaar, zonder uitleg, gesprek of test. Deze keer niet. Het verloopt écht allemaal eerlijk: we schrijven een examen uit (no problem, alsof ik mijn job niet ken) en ge maakt een grote kans. Natuurlijk zijn er nog andere kandidaten maar met uw ervaring en kennis door uw jaaaaaaaaaaaaaaren ervaring op onze dienst, moet dat zeker lukken.

Eindelijk! Na 3 jaar wachten en beloven eindelijk een perspectief.

Deze week krijg ik de verlossende mail van de selectiedienst: onder alle kandidaten bent u geselecteerd om deel te nemen aan het examen. Er zijn nog 25 andere kandidaten, dus goed, een test, geen probleem. De test gaat door…op de verlofdag dat gij van ’t zuiden naar ’t noorden aan’t bollen zijt. Maar dat wist de directeur toch al van in maart?

20130803Knipsel

Bedankt SG, bedankt. Het is nu meer dan duidelijk wanneer ik van u hoor dat u “niets meer” voor mij kan doen. Ik begrijp nu ook waarom ik geen antwoord kreeg op de vraag “wat is de meerwaarde van een evaluatie?”. En neen, dit is geen “afrekening”, dit is realiteit. Noem mij gerust alweer “de gefrustreerde”, ik weet hoe het in mekaar zit, gij misschien niet.

Een gedachte over “Verkiezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.