6 million dollar man…

Er waren tijden waar men zou gezegd hebben “amaai dat is wel veel geld voor één man”. Tijden waar Lee Majors over het scherm raasde met mechanische klanken aan zijn benen gekoppeld (om maar niets te zeggen over de opwarming van de stof van de broek) zijn veranderd.

2011-11-17-six_million_dollar_man

Vandaag krijgt een CEO een kwart tot bijna één miljoen euro om…niets te doen. Om het op te stappen. Om naar huis te gaan zonder klagen.

En dan staan de media op hun achterste poten: “dit is immoreel” klinkt het langs alle kanten. Klopt. Maar dan was er ook het moment waarop een akkoord werd gesloten en was dan dan niet meer een immoreel moment?

En laat ons een kat een kat noemen: mensen van dat niveau, die hebben geen boodschap aan wat de burger denkt. Mensen op dat niveau denken abstract, aan grotere platforms, in schalen en cijfers. Die “denken” niet met emoties, daar zijn ze gewoonweg niet goed in want wie op dat niveau te emotioneel is, die vliegt er gewoon uit. Dat is dan ineens ook de reden waarom de goedhartige verpleegster het nooit tot ziekenhuisdirecteur zal schoppen. Ze is te bezorgd om de patiënten. Ze is niet genoeg bezig met imago, politieke zuilen, omzetcijfers,…

Maar dan kunt ge, naast die rijke opzegvergoeding, ook ’s de vraag stellen hoe ethisch het is om voor wat voetbalvlees 32 MILJOEN euro te betalen. Dat stinkt toch naar mensenhandel? Maar daar is geen vuiltje aan de lucht. Integendeel! Het is een grootse gebeurtenis.

Marouane Fellaini

Enfin. Zullen wij maar doorwerken voor het karig loontje en hopen dat de kleine met downsyndroom vandaag nog een school mag vinden. Ik vrees dat geen enkele CEO, Onderwijsminister of zelfs burgemeester wakker ligt van de opvoeding van het kind. Ze zouden eens emotioneel kunnen worden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.