Ben je uit of ben je in?

Gisteren op het nieuws “De Block: ‘Actie van Afghaanse sans-papiers is emotionele chantage'” maar dan een beetje later “Opnieuw moslimjongeren uit Vilvoorde naar Syrië”.

888274158

Op zich is dat toch wel raar en zeer onlogisch. Hoe “vrij” zijn we eigenlijk in dit land? Wie wil vertrekken mag niet vertrekken, wie wil blijven mag niet blijven.

Maar los daar van, stel ik me – als totale leek – de vraag op welke basis mensen uit het land worden gezet. Los van de nationaliteit die ze hebben en de reden waarom ze naar hier zijn gekomen, moet er toch ook ergens een soort menselijke factor ingebouwd zitten? Als we ’s goed rondkijken dan zien we op de straten toch wel regelmatig vreemdelingen die helemaal niet geïntegreerd zijn, de taal noch de cultuur begrijpen maar zonder problemen in ons land mogen blijven.

Dan begrijp ik niet echt goed waarom dat Afghaans gezin met perfect Vlaams sprekende kinderen de deur wordt gewezen. Laten we ook daar ’s eerlijk zijn, die kinderen die hier school hebben gevolgd en enkel/voornamelijk Vlaams spreken, die kunnen in Afghanistan toch niets gaan doen?

DeBlockdraaitzich

Al goed, ik ben content dat het Magiblokje er een emotionele chantage in ziet. Als het pakt, dan weten we op zijn minst dat Maggie wél emoties heeft…(tenzij ze haar kazak draait)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.