Sociale innovatie

Media zouden mij een beetje meer uitleg moeten geven over “besparen”.

Ik weet niet of u nog kan volgen maar ik ben even de pedalen kwijt. Besparen, dat wil toch zeggen minder geld uitgeven? Toch?

Ok, tot daar zijn we’t allicht eens. Ook in Gent moeten we besparen zei Termont onlangs nog. Besparen op personeel gaan ze niet doen. Goed voor die mensen want in tijden van crisis hebben we ook geen sociaal bloedbad nodig. Gepensioneerden worden niet vervangen. Logisch, want wie enkel op materialistische uitgaven bespaart, die heeft op den duur ook minder werkvolk nodig om alles te realiseren. Immers enkel het onderhoud is nodig. Nieuwe projecten vliegen de frigo in….Of zo zou ik het toch doen.

Maar dan duiken er kosten slorpende projecten op…

131220_stadshal

De stadshal…daar kan je nog veel over zagen en klagen. Ze staat er nu. Maar wie (lees:welk geld) zal dat onderhouden? Er zijn nog zoveel meer gebouwen in Gent te onderhouden. Er was ook dit overglamoureus project…

131220_ghelamcoarena

Hoor ik u nu zeggen “jamaar, dat was grotendeels privégeld”. Stel dat ik u gelijk geef, is de aanleg van die op- en afritten aan de R4 dan ook privé? Federaal of Vlaams geld…Goed, en de politiemacht die gepaard gaat bij elke match?

Ja, ik zaag en neen, niet alles moet afgeschaft worden. Mijn blogje is zeker geen pleidooi voor het afschaffen van alle vertier in Gent. De Gentse feesten zijn mijn voetbalequivalent. Alleen staan de feesten dan ook open voor iedereen terwijl voetbal toch wel een select publiek blijft.

Waar ik naartoe wil, is dat ik mij vooral zorgen maak of de Gentse politici onder invloed van wat in Antwerpen (en de rest van Vlaanderen) is gebeurd, niet bang zijn geworden dat de burger niet meer ziet waar ze voor staan. Dat ze in alle stilte armoede, verkrotting en onderhoud van de stad in al zijn facetten verzorgen zonder grootse zaken. Voor mij begint het allemaal een beetje te lijken op “brood en spelen” waarbij we stellen dat het allemaal goed gaat in Gent want “ziet nekeer wat wij hier kunnen realiseren”.  Dus beste Gentenaar, beste stadsbestuur, vindt mekaar en bekijkt wat ge voor mekaar kunt betekenen. En wat mij betreft hoeft dat zeker niets “groots” te zijn, doe gerust “normaal”. Sociale innovatie staat echt niet slecht. Laat het mijn bijdrage aan Music for Life 2013 zijn. U hoeft er zich niet ongemakkelijk bij te vreten, het besef alleen siert u. Het zal zo al genoeg kosten 🙂

132012_REG1_GSC3QDCSN.1_DOPOORT

bvb huizenblokken aan de Rooigemlaan/Boomstraat, ondanks protest nog steeds geen start bouwproject.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.