Goodbye Elvis

Vandaag is Jan Hoet overleden.

140227_janhoet

Toen ik het nieuws voor het eerst verspreidde volgde er spontaan en voor ik het besefte een “goed hé!” achter.

Toegegeven, dat was een beetje zwart. Je wenst niemand de dood in. Zo zijn we niet. Maar bon, Jan Hoet en ik we zijn nooit écht “vriendjes” geweest. Zelfs niet op Facebook. Ik moet de man niet. Zijn ego was me iets te groot. Zelfs te groot voor de kunst-expo’s die hij voorstelde. Jan Hoet wist zich gewoonweg goed te profileren maar of hij daarmee ook alle kunstenaars mee op de kaart heeft gezet is nog maar een andere vraag.

En daarnaast heeft Jan Hoet, bij gebrek aan een evenwaardige tegenhanger, de bizarre conceptuele moderne kunst “met een handleiding” zodanig gepromoot dat men hier, maar vooral ook daar, bijna zou gaan denken dat alles wat totaal geflipte (tot soms wansmakelijke, pornografische, oorlogs-) beeldvorming is, ook nog de enige hedendaagse kunst is. Onder het mom van kunst toegankelijk maken door het in de straten te stallen maakte u van kunst een exclusief en zeer elitair (tot royaal) gebeuren.

Spijtig want ja hoor, er zijn ook nog goede hedendaagse kunstenaars die iets maken dat ook best smaakt en dat ge zelfs in uwe living kunt hangen en nog jaren van genieten. Kunst hoeft dus niet per definitie vergankelijk, holistisch en enkel geschikt voor een museum te zijn.

Dus mijnheer Jan Hoet, ik bedank u voor al het goed wat u heeft gedaan voor de moderne kunstenaars. Er was idd geen equivalent voor uw talent om dit soort kunst te gaan oploaden naar het niveau dat het vandaag kent. In Gent heeft u Gent op de kaart gezet als stad van moderne kunst. Spijtig van die immense financiële put die toen heeft gegraven nog dagelijks met SMAKken dieper wordt.

En vergeet u vooral niet dat de paus nu dood is maar the king nog steeds leeft…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.