Vandaag Visfiledag

Even het ochtendnieuws samenvatten:

Een Luxemburgse vrachtwagen geladen met verse vis kantelt vlak voor de ochtendspits ter hoogte van Zaventem. Alle verkeer moet over de afrit en dan terug oprit de ring rond Brussel door. Uren file op de invalswegen in de buurt en ook op de snelwegen die langs die kant aansluiten op de rong rond Brussel.

visfile01

Een flink aantal agenten en hulpdiensten zorgen er voor om de vrachtwagen zo snel mogelijk op de wielen te krijgen en tegen 10u30 staat de gekantelde vrachtwagen terug op zijn poten en kan de ring terug worden geopend.

maar eerst Belgische logica:

Tijdens de actie staat iemand van de voedselveiligheid de temperatuur van de vis te meten…om na te gaan of die nog mag geconsumeerd worden.

visfile02

Een agent noteert de nummerplaten van de auto’s die langs de andere kant rijden en de zaak fotograferen of filmen…wegens “filevorming”. Per gepakte filmer: 110euro.

visfile03

Je zal maar uren in de file staan…Zitten ze daar op de totaal geblokkeerde ring een beetje vis te sorteren in plaats van de hele boel gewoon supersnel de container in en weg ermee. En in plaats van te helpen of op zijn minst het verkeer in de tegengestelde richting aan te porren door te rijden staat mijnheer de flik de staatskas te spijzen.

Sorry, maar ik kan dat niet vatten. Wat kost dat allemaal niet aan de maatschappij? O ja, dat werd even begroot door de VRT: 1,5 miljoen euro. Tip van “de simpele geest”: voor 1,5 miljoen euro kunt ge een heleboel nieuwe verse vis kopen. Allez, ’t is maar een simpel gedacht…

Zouden ze de gekantelde vrachtwagen met Tik-tak-snoepjes ook snoepje per snoepje gecontroleerd hebben?

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/EP_140319_JO7?video=1.1914908

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.