Stemmen: het wordt nog leuker na 1 mei…

Naar de aanloop en zeker na 1 mei is de verkiezingskoorts echt losgebarsten. Er wordt weer duchtig over en weer met modder gesmeten.

Alles wat fout liep en loopt, ’t is allemaal de schuld van de andere. (En ja, wij zitten in de coalitie maar we waren even buiten gaan telefoneren tijdens de stemming). De parallellen met de documentaire, eerder deze week op Canvas, zijn soms frappant. De “rechterarm V in de lucht” werpt toch beelden op van in den tijd van de zwart-wit-films, niet? ’t Is niet omdat het vandaag in kleur is, dat het daarom “vernieuwend” is. Conclusie: de marketing kan veel beter…

dewever_Vteken

Enfin, wat ik al maar weer concludeer is dat er veel wordt gezegd, veel charme-offensieven worden gelanceerd. Ondanks de milieuvriendelijkste bedoelingen wordt er ook weer (nutteloos) veel papier gedrukt…Want we moeten alle mensen bereiken, ook die die geen computer hebben. De mensen zonder computer die we de laatste legislatuur vergeten zijn, die gaan we nu terug oprapen, beloofd!

Mijn leuze bij verkiezingen is altijd: “ge moet VOOR iets stemmen”. Stemmen tegen een visie, een partij of een persoon dat helpt niets. Want wie weet waar ge uitkomt wanneer ge op een andere partij stemt (waarvan ge niet weet wat ze van plan zijn) omdat ge niet akkoord gaat met de partij waar ge al jaren op stemt. Dus toch enige voorzichtigheid bij het stemmen. Die éne stem maakt het verschil niet, maar als iedereen zo denkt, dan zijn dat heel wat verkeerde stemmen. Wees er gerust in, geen enkele partij zal helemaal aan al uw wensen voldoen. ’t Is aan u om uit te maken wat de beste keuze is. Maar kijk niet alleen naar de standpunten die u bevallen, kijk vooral ook ’s naar de punten die u niet aanspreken of waar die partij liever (nog) geen reclame rond maakt. Het is gemakkelijk om te zeggen “iedereen aan het werk”, maar wat met de mensen die geen werk hebben. Zijn het profiteurs, lastige aanhangsels, moeten die mensen kansen op herscholing krijgen of houden we ze bezig met sneeuwruimen? Wat als gij uw werk verliest? Onder welke categorie valt ge’t liefst?

En weet ge’t echt niet…Misschien kunt ge de stemtest van de VRT al eens proberen.

Voor de mensen van den SP.a nog dit; alstublieft verlaag u niet tot platvloerse toestanden. Als jullie een antwoord willen vormen op rechts dan moet ge niet afkomen met een Aalsters caranvalliedje want dan maakt ge er alleen maar een klucht van. ’t Is schaamtelijk! De arbeiders zijn misschien wat lager geschoold maar ver van achterlijk…(en ook letterwoorden zijn totaaaaaal déja-vu, ga mee met uw tijd!)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.