Rommeldag

Gisteren leek Gent wel één grote rommelmarkt. Rommelmarkt in de Wolterslaan. Rommelmarkt in de Bevrijdingslijn. Rommelmarkt in Mariakerke. Rommelmarkt… Maar het was ook en vooral mooi zonnig weer. Slimme mensen vertrekken bij de eerste zonnestralen NIET naar zee maar zorgen voor een goed alternatief. Wij gingen even een kijkje nemen in onze buurt en even rondneuzen op de garageverkoop bij de buren.

De opkomst leek op het eerste zicht was verslagen door de warmte, of lag het aan de concurrentie? Maakt ons niet veel uit. De kleinste de buggy in en hup, buiten! Ook nog onze logee aan de leiband gelegd en we beginnen onze ronde. En zo komt ne mens al eens mensen tegen. De verkoop kon ons niet echt boeien. Te veel fermette-gerief, Delfts blauw en olieverf op doek. Maar ook veel stoelen, tafels en kleren.

De “stand” waar ’t zijn blijven staan (en babbelen) en uiteindelijk nog ’s terug naar gegaan zijn was de stand van Dirk Huyghe. Dirk blijkt onze plaatselijke Dixie Dansercoer. Met veel interesse luisterden we naar zijn verhalen over de fietstochten van hier tot ergens midden Rusland en zijn plannen om volgend jaar een nieuwe fietstocht op te zetten.

Maar Dirk blijkt niet alleen fiets-avonturen te zoeken. Via de deelname aan SUNTRIP 2015 wil hij ook “Kinderen van de Himalaya” steunen. Een prachtige verjaardagskalender (die dus vele jaren mee gaat) met eigen fotomateriaal was te koop op de stand maar ook online te bestellen. Meer info over de fietstrip is te vinden op www.bikeandtrek.com/project/ , over het goede doel op www.vreugdezaaiers.org

Wie nog iets te kort heeft en graag nog meer op rommelzoektocht gaat, kan morgen naar de Kollefeesten gaan. In de voormiddag is ook daar een rommelmarkt.

Een gedachte over “Rommeldag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.